geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
watchOS 9.5.1 lijkt alleen bugfixes te brengen
Een kleine twee weken na het uitkomen van watchOS 9.5 heeft Apple een bugfix-update klaarstaan voor iedereen met een Apple Watch SE of een Apple Watch Series 4 of later. Deze update heeft natuurlijk 9.5.1 als  versienummer en brengt ‘verbeteringen en probleemoplossingen’.

Voor een betere beveiliging lijkt deze update niets toe te voegen, op dit moment staat op de pagina daarvan “This update has no published CVE entries.” De gelinkte pagina is trouwens in het Engels, bij dit soort informatie lopen de in het Nederlands vertaalde pagina’s vaak een eindje achter, en kan je dus beter op de Engelstalige terecht.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS9.5.1ReleaseNotes.jpg
watchOS 9.5.1 lijkt alleen bugfixes te brengen

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Zo installeer je een watchOS update

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone wel een versie van iOS staan die deze update ondersteunt.

Het installeren kan ook op je Apple Watch zelf, dus zonder de hulp van je iPhone, je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina #Update #watchOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.