geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5Hartslag-icoon.jpg
Studie laat zien dat Apple Watch ‘broosheid’ kan signaleren
Stanford University heeft een studie uitgevoerd met de Apple Watch waaruit is gebleken dat ze met een test die maar zes minuten duurt tussen de 85 en 90 procent accuratesse kunnen zien hoe iemands gezondheidstoestand is, waarbij broosheid veel sneller en makkelijker vastgesteld kan worden.

Die cijfers gelden als het onderzoek in een klinische situatie werd uitgevoerd, als de mensen het zelf thuis deden lagen de cijfers wel wat lager (iets boven 70 procent gemiddeld). Aan deze studie deden 110 patiënten van Veterans Affairs mee die allemaal een cardiovasculaire ziekte hadden. Voor de volledigheid: in de study hebben ze het over “frailty”, dat hebben we hier vertaald als broosheid, een andere mogelijke vertaling is kwetsbaarheid.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatch5-natural-brushed-titanium-case-viper-natural-band-091019.jpg
Studie laat zien dat Apple Watch ‘broosheid’ kan signaleren


De devices die tijdens deze studie gebruikt werden waren een iPhone 7 (uitgebracht in september 2016) en een Apple Watch Series 3 (uitgebracht in september 2017), het ging dus niet om het laatste van het laatste.

Hieronder een alinea die het resultaat van deze studie goed weergeeft:

Citaat
In this longitudinal observational study, passive activity data acquired by an ‌iPhone‌ and Apple Watch were an accurate predictor of in-clinic 6MWT performance. This finding suggests that frailty and functional capacity could be monitored and evaluated remotely in patients with cardiovascular disease, enabling safer and higher resolution monitoring of patients.

In deze studie werd de VascTrac-app gebruikt. Die app is gratis en te vinden in de App Store, maar werkt alleen als je account werkt in de Amerikaanse App Store. Verder zijn er in watchOS 7 functies ingebouwd die speciaal gericht zijn op het opnemen van dit soort data, het lijkt voor de hand te liggen dat deze studie daarvoor de directe aanleiding was. #AppleWatch