geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Blender-icoon.jpg
Apple is lid geworden van het Blender Development Fund (Upd.)
Ben je bezig met 3D dan ken je Blender waarschijnlijk allang, met dit gratis open-source programma is veel mogelijk. Kennelijk zien ze bij Apple ook het belang van dit project, want Apple is lid geworden van het Blender Development Fund.

Dat betekent niet alleen een financiële donatie, maar ook expertise van ontwikkelaars die bij Apple werken waardoor creatieven en ontwikkelaars die met Blender werken nog meer ondersteuning kunnen krijgen. Hoe groot de bijdrage van Apple was wordt niet vermeld, maar gezien de grootte van Apple ligt het voor de hand dat het hierbij om een substantiële donatie gaat.


Heb je interesse om met Blender te werken, op deze pagina vind je de versie voor macOS, Windows, Linux en Steam, en ook de broncode kan je daar downloaden als je dat wilt.

Als je dit programma eenmaal gedownload hebt krijg je automatisch de First Steps tutorial-video te zien, die hebben we hieronder ook geplaatst, zodat je meteen een indruk kan krijgen of dit iets voor jou is.Update: inmiddels is het eerste resultaat zichtbaar, er is een alpha-versie van die rendering via de GPU (videochip) met Metal ondersteunt op Macs met een M1 chip en Monterey een feit. Wil je dit zelf testen, Blender 3.1 Alpha is hier te vinden.

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan ondersteuning voor Intel Macs met AMD GPU’s. #Blender
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: jocstone
Kijk, dat is nu eens goed nieuws zeg!
geplaatst door: KvB
Ah, hopelijk gaat  Blender nu (e)GPU aansturing via Metal krijgen. Er zit nu in de Mac-versie geen GPU ondersteuning meer in, sinds Apple geen openCL meer ondersteund.
Apple is lid geworden van het Blender Development Fund (Upd.)
16 december 2021 - 11:23    reactie #3
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.