geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Weegschaal-Mooier.jpg
Amicus Brief van Coalition for App Fairness mag niet worden ingediend
Recent kon je hier op MacFreak al lezen dat Apple op het ene punt wat Epic in de rechtszaak wist binnen te slepen uitstel heeft gekregen. Dat kreeg het van het hof van beroep, wat nog een opvallende stap nam, waardoor het er niet best uitziet voor Epic en de rest van de Coalition for App Fairness.

Want het hof heeft de Coalition for App Fairness nu het recht ontzegd om een zogenaamde Amicus Brief in te dienen, waarmee het hof min of meer laat weten dat ze niets moeten hebben van deze groep. De drie belangrijkste leden daarvan zijn Epic, Spotify en Match Group, de laatste is vooral bekend van de app Tinder.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppStoreMacBook-iPad-iPhone.jpg
Amicus Brief van Coalition for App Fairness mag niet worden ingediend


Mogelijk hebben de rechters van dit hof kennis genomen van nogal bizarre uitingen van Tim Sweeney, de CEO van Epic:

Citaat
What the world really needs now is a single store that works with all platforms. Right now software ownership is fragmented between the iOS App Store, the Android Google Play marketplace, different stores on Xbox, PlayStation, and Nintendo Switch, and then Microsoft Store and the Mac App Store.

Epic is working with developers and service providers to create a system that would allow users to buy software in one place, knowing that they’d have it on all devices and all platforms.
Met andere woorden, ik ben tegen het ‘monopoly’ van Apple, tegen het ‘monopoly’ van Google en tegen de ‘monopolies’ van Microsoft op de Xbox, van Sony op de PlayStation, van Nintendo en van Microsoft Store (even vergeten dat de meeste ‘monopolies’ met elkaar concurreren). En de oplossing is één App Store, die (natuurlijk helemaal toevallig) gerund wordt door Epic, lees Tim Sweeney.

Het ziet er naar uit dat Tim Sweeney nog wel eens ernstig spijt gaat krijgen dat hij in dat interview met Bloomberg echt vertelde wat hij dacht. En het is verrassend dat de andere partners in de Coalition for App Fairness daar nog steeds deel van uitmaken, terwijl het toch echt overduidelijk is dat Tim Sweeney niet de juiste partner is.


MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: GeorgeM
Meneer Tim Sweeney heeft volgens mij last van hoogmoedswaanzin, en snap er ook niks van dat de andere leden van de Coalition for App Fairness dat niet door hebben en niet allang dit zinkende schip verlaten hebben.
geplaatst door: orange
Citaat
"Met andere woorden, ik ben tegen het ‘monopoly’ van Apple, tegen het ‘monopoly’ van Google en tegen de ‘monopolies’ van Microsoft op de Xbox, van Sony op de PlayStation, van Nintendo en van Microsoft Store... En de oplossing is één App Store..."
Vergeet even niet dat Apple met iTunes feitelijk precies hetzelfde deed.

Die hadden toen nog het geluk dat het leek alsof in één keer alles van fysieke winkels naar één online store ging, waardoor het als innovatie kon worden gebracht.

Maar al met al is het redelijk hetzelfde principe. Alle winkels (uitgevers) op één punt samenbrengen.
geplaatst door: GeorgeM
Hoe bedoel je, “precies hetzelfde deed”?

Ik kan me niet herinneren dat iTunes de enige optie was om muziek en films te kopen op alle platforms.

Jij wel?
geplaatst door: orange
Ik lees dan ook nergens dat dit de enige optie gaat zijn.

Uiteraard betekent alle apps bundelen in één app-store nog steeds niet dat je die nergens anders meer zal kunnen krijgen.
geplaatst door: Jurriaan
Feitelijk betekend het dat je apps maar op een plek kan downloaden, en dat is in de App Store. Concurrentie is er in de vorm van een ander device. Op dat niveau is er concurrent. Niet op App Store niveau an sich.
MB Air ‘12| SE1+2 iOS 15 | Air2 iPadOS 15 | ATV 4K MKI |