https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Apple Car-patent laat zien hoe auto's kunnen gaan communiceren
Dat er bij Apple al een tijd gewerkt wordt aan een eigen platform voor zelfrijdende auto’s is een publiek geheim. Het enige wat niet zeker is, is of het gaat om ‘alleen’ software of dat er ook nog steeds aan hardware gewerkt wordt.

Wat betreft de software is nu in ieder geval één ding zeker: Apple wil ervoor gaan zorgen dat een zelfrijdende auto niet zomaar wat doet, maar dat communiceert met zowel de mensen in de auto als daarbuiten. Dat gebeurt door te laten zien wat de auto gaat doen voordat het daadwerkelijk plaatsvindt, je krijgt dus bijvoorbeeld vooraf te zien dat de auto zal gaan afslaan. En dat wordt niet alleen doorgegeven aan de mensen in de auto zelf, ook bijvoorbeeld aan de auto die er achter rijdt wordt dit doorgegeven.Het lijkt een verstandige keuze, één van de dingen die de acceptatie van dit soort systemen vooral in het begin vaak in de weg staat is de ondoorzichtigheid ervan. Daarbij geeft dit zowel de mensen in de auto als de andere mensen die dit doorkrijgen mogelijk de kans om nog in te grijpen, mocht dat nodig zijn.

Dit is tenslotte ook iets wat we op het moment doen, bijvoorbeeld door richting aan te geven voordat we daadwerkelijk van richting veranderen. Dat geeft andere weggebruikers de mogelijkheid om daarop te reageren, erg belangrijk als het tot een gevaarlijke situatie zou kunnen leiden. Als je het volledige patent wilt lezen, dat is hier te vinden, hieronder de samenvatting dat in het patent zelf te vinden is:

Citaat
Aspects of the present disclosure involve systems, methods, computer program products, and the like, for displaying an operational status of a system. In one particular implementation, the operational status of an autonomous vehicle is displayed. The operational status of the vehicle may indicate an operational state of the vehicle, such as whether the vehicle is in manual control mode or autonomous control mode. In addition to displaying the operational state, the vehicle may also display an intended or future maneuver by the vehicle. For example, the vehicle may determine a route for the autonomous vehicle that includes various operations or steps and may display one or more of the operations or steps of the route. This information may be displayed such that an external observer to the vehicle may determine the near-future operation autonomous vehicle is about to perform. Other information concerning the operation of the vehicle may also be displayed.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert