geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone15ProEnProMax-icoon.jpg
Tieners in VS dol op de iPhone en Apple Watch, maar toch opletten
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, en dus zijn alle onderzoeken die kijken wat de jeugd wil heel erg belangrijk voor een bedrijf als Apple. In het tweejaarlijkse onderzoek in de VS onder tieners van Piper Sandler is goed nieuws te vinden voor Apple, maar ook dat er nog veel werk aan de winkel is.

De populariteit van de iPhone blijkt daar nog steeds erg groot: 85 procent van alle tieners heeft een iPhone en 86 procent daarvan wil ook weer een iPhone kopen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone15ColorLineup.jpg
Tieners in VS dol op de iPhone en Apple Watch, maar toch opletten


Hieronder de tekst van Piper Sandler hierover. Maar let op, in oktober 2023 werd door het zelfde bureau nog hogere waarden gemeten (respectievelijk 87 en 88 procent), er is dus spake van een daling:

Citaat
Zowel het bezit van 85% van de iPhones als de intentie om een iPhone te kopen (86%) komen dicht in de buurt van recordhoogten voor ons onderzoek, maar zijn gedaald ten opzichte van de recordniveaus in 2021. We denken dat de verhoogde penetratie en aankoopintentie belangrijk zijn gezien de volwassen premium smartphone-markt. Daarnaast zijn de trends in de richting van premium telefoons bemoedigend, omdat het bedrijf nieuwe iPhones blijft introduceren die de algehele ‘kleverigheid’ van het productportfolio bewijzen. Tot slot zouden positieve trends op het gebied van diensten kunnen volgen, aangezien de installatie-basis voor Apple hardware blijft groeien.
Apple Watch

Voor de Apple Watch liggen de getallen wat lager, maar in de VS heeft inmiddels 34 procent van de tieners al deze smartwatch van Apple. Dat is hetzelfde als in de herfst van het afgelopen jaar, maar de intentie om er een te kopen steeg van 10 naar 13 procent. Voor het perspectief: nu hebben 39,4 procent van de tieners een smartwatch, er is dus nog veel ruimte voor groei voor Apple.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchSeries9EnAppleWatchUltra2.jpg
Tieners in VS dol op de iPhone en Apple Watch, maar toch opletten


Daarmee staat de Apple Watch trouwens ook op plaats één van alle horlogemerken, met Rolex en Casio op respectievelijk de tweede en derde plaats. #iPhone #AppleWatch
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: doctor_apple
Als we niet oppassen krijgen we mogelijk straks te maken met het klassieke "afzetten van 1 generatie tegen door voorgaande generatie". Oftewel, mogelijk is het straks helemaal niet hip om een Apple te hebben, daar het verworden is tot een bejaarden merk.

Illussie? De tijd zal het ons leren. Er zijn wel meer dingen die vroeger hipper waren dan dat ze nu zijn, en mede het gebruik van deze merken door een scala aan generaties droeg niet bepaald bij aan het "jonge, frissen en dynamische uiterlijk van het merk".

geplaatst door: ouwemac
Jeetje, die wispelturige kinderen toch.
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)
geplaatst door: SmurfGTL
Door de hype die het is, influencers (is dat nu echt een beroep tegenwoordig??),… zou ik haast al geen iPhone meer willen.

Ik heb zelf ook een android als zakelijke telefoon (Samsung A34). En ook al is dat een prima toestel, zolang ik mij een iPhone kan permitteren koop ik privé nog steeds een iPhone want het ding werkt verdomd toch pakken beter dan die android.
iMac late 2017 - 21,5" - i5 iMac late 2013 - 21,5" - i5  iPhone SE 2016  iPhone 13 mini  iPad Air 3 WiFi  iPod nano 7  en nog wat Windows en Android dingen.
geplaatst door: boiing
Oftewel, mogelijk is het straks helemaal niet hip om een Apple te hebben, daar het verworden is tot een bejaarden merk.
Het kan nog veel sneller gaan: één TV interview met de nog niet eens bejaarde Britse premier Rishi Sunak was genoeg om het imago van de - onder jongeren blijkbaar superhippe - Adidas Samba sneakers in een klap de grond in te boren:

https://www.theguardian.com/politics/2024/apr/10/im-a-longtime-devotee-rishi-sunak-apologises-for-wearing-adidas-samba-trainers

Citaat
British GQ magazine said “in a bid to present himself as young and hip, Rishi Sunak took an eternally cool sneaker and ruined it for everyone”. The footwear historian Elizabeth Semmelhack told the Times it could prove to be “the death knell” for the retro trainer.
Citaat
Many social media users had said they would sell their shoes online as Sunak had ruined the look for everyone.
Screenshot_20240411 _19.48.48@2x.jpg Tieners in VS dol op de iPhone en Apple Watch, maar toch opletten


Daar kun je nog om glimlachen. Dat die man daar daarna publiekelijk zijn excuses voor aanbood is te gek voor woorden. Maar misschien heeft het voordelen: dan wordt Apple weer dat exclusieve merk voor de liefhebbers van het schitterende design en de revolutionaire techniek. Laat ze dan maar klooien met hun brakke Androids, die hipsters.
Bewerkt: 11 april 2024 - 19:49 door boiing
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
geplaatst door: ouwemac
Citaat
Dat die man daar daarna publiekelijk zijn excuses voor aanbood is te gek voor woorden.
“Die man” is zo wanhopig dat hij overal zijn verontschuldigingen voor aanbiedt.
Hij gaat de schuld krijgen van waarschijnlijk de grootste verkiezingsnederlaag voor de Tories sinds de 2de wereldoorlog of zo.

Ik heb medelijden met hem en die kinderen. Het moet een zwaar leven zijn als je je al druk moet maken om een retro sportschoen. Zouden ze dat wel weten?

Citaat
dan wordt Apple weer dat exclusieve merk voor de liefhebbers van het schitterende design en de revolutionaire techniek
Tim Cook wordt ontslagen en Steve Jobs gereïncarneerd.
Of gekloond met Jony Ives.
Optimistisch maar zonder hoop. (Tommy Wieringa)
geplaatst door: GeorgeM
zou ik haast al geen iPhone meer willen.

Citaat

koop ik privé nog steeds een iPhone want het ding werkt verdomd toch pakken beter dan die android.
Lekker je eigen keuzes blijven maken, en je vooral niet door influencers laten ‘influenceren’. :)
geplaatst door: ICT Consultant
GeorgeM +1!