geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/VirtualReality-icoon.jpg
Tim Cook geeft duidelijke hint over Apple’s AR bril
Iedereen weet dat er bij Apple gewerkt wordt aan zowel een headset voor Virtual Reality (VR) als een bril voor Augmented Reality (AR). Apple’s CEO Tim Cook heeft daar in het verleden wel eens hints over losgelaten, maar nog niet eerder zo openlijk als in het interview hieronder.

Dit interview is met China Daily USA en de vraag wordt ingeleid met de opmerking dat Chinese consumenten erg enthousiast zijn over VR en AR technologieën, maar dat sommigen van hen niet erg tevreden zijn met de producten die nu op de markt zijn. De vraag is wat Tim Cook denkt dat de belangrijkste factoren zijn voor AR producten, zoals AR headsets, om succes te hebben in de consumentenmarkt.


Tim Cook’s antwoord is duidelijker dan hij tot nu toe ooit geweest is hierover:

Citaat
I am incredibly excited about AR as you might know, and the critical thing to any technology, including AR, is putting humanity at the center of it. And that is what we focus on every day.

Right now, as an example, we have over 14,000 ARKit apps in the App Store, which provide AR experiences for millions of people around the world.

I think despite that, we're still in the very early innings of how this technology will evolve. I couldn't be more excited about the opportunities we've seen in this space, and sort of stay tuned and you'll see what we have to offer.

De vrije vertaling:

Citaat
Zoals je wellicht weet, ben ik enorm enthousiast over AR, en het cruciale punt bij elke technologie, waaronder AR, is dat de mens centraal moet staan. En dat is waar we ons elke dag op richten.

Nu hebben we bijvoorbeeld meer dan 14.000 ARKit-apps in de App Store, die AR-ervaringen bieden aan miljoenen mensen over de hele wereld.

Ondanks dat denk ik dat we nog steeds in de beginfase zijn van hoe deze technologie zich zal ontwikkelen. Ik kan niet enthousiaster zijn over de mogelijkheden die we op dit gebied zien, dus blijf ons in de gaten houden en je zal zien wat we te bieden hebben.
Tim Cook zou dit niet zeggen als het ging om een product dat nog jaren te gaan heeft. Dat strookt met het bericht dat er inmiddels al een headset aan het bestuur van Apple getoond is, meer details van deze headset zijn hier te vinden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AugmentedRealityVirtualRealityHeadsetConcept-2.jpg
Tim Cook geeft duidelijke hint over Apple’s AR bril
 #AugmentedReality #VirtualReality
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.