Tim Cook: "No one did anything wrong here"
reactie #50 geplaatst: 4 september 2016 - 11:49
Citaat
MacFrankie om 11:39, 04-09-2016
Dat de EU een proefballonnetje oplaat om het met terugwerkende kracht over een lange periode te veranderen lijkt mij een onwettige actie. Bij voorbaat kansloos.

Waarom lijkt je dat?  Kun je dat onderbouwen?
geplaatst door: Pieterr
"One experiment is worth a thousand expert opinions."
Tim Cook: "No one did anything wrong here"
reactie #51 geplaatst: 4 september 2016 - 12:37
@MacFrankie, een onderzoek van enkele jaren kun je toch niet afdoen met een proefballonnetje?

En er wordt vanuit de EU niets met terugwerkende kracht veranderd. Waar haal je dat vandaan?
geplaatst door: WaltervandeMeer
Tim Cook: "No one did anything wrong here"
reactie #52 geplaatst: 4 september 2016 - 12:58
@Pieterr
Voor Apple was het gewoon een zeer voordelige belastingdeal, een deal met Ierland. Mogelijk verleende Ierland staatssteun, afhankelijk hoe je de EU regels uitlegt. Dat Ierland verplicht wordt de deal (voor de toekomst) aan te passen kan, voor het verleden niet, met een tweezijdig geaccepteerde overeenkomst en waar ieder voor zover we weten te goeder trouw was.

@Walter
Blijf dezelfde plaat lekker afspelen, ik haak af!
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
Tim Cook: "No one did anything wrong here"
reactie #53 geplaatst: 4 september 2016 - 15:58
@MacFrankie, jammer dat je nu afhaakt want ik zie dat je het nog steeds niet door hebt. Misschien helpt het wanneer we het eens anders bekijken.

Stel de Eurocomissie heeft het bij het juiste eind en de rechter oordeelt dat het belastingvoordeel van Apple in tegenspraak is met de bestaande Europese wetgeving omtrent het geven van staatssteun.

Kun je dan als Europa toestaan dat Ierland die 13 miljard NIET gaat innen? Ik denk het niet. Wanneer overtreding van regels geen consequenties heeft zijn die regels van nul en generlei waarde. Het zal de geloofwaardigheid van Europa geen goed doen.

Wanneer Ierland ondanks de instructie vanuit Europa voet bij stuk houdt en het bedrag niet gaat ophalen zal Europa zijn tanden moeten laten zien. Dit kan door een hogere bijdrage van Ierland te eisen, dit zal makkelijk uitgelegd worden als een boete. Of door 13 miljard in mindering te brengen op de subsidies die vanuit Europa terugvloeien naar Ierland.

In beide gevallen zal de Ierse burger aan het kortste eind trekken enkel en alleen om Apple te vrijwaren van een naheffing. Ik vermoed dat dit wel tot heel wat geharrewar in de Ierse politiek kan leiden waarbij het niet ondenkbaar is dat mensen jaren later op persoonlijke titel ter verantwoording kunnen worden geroepen voor de Ierse rechtbank. Denk maar aan b.v. IJsland mbt de bankencrisis aldaar.

En dat allemaal voor een bedrijf dat weliswaar mooie producten maakt maar geen zin heeft om evenveel belasting als andere bedrijven te betalen.
geplaatst door: WaltervandeMeer
Tim Cook: "No one did anything wrong here"
reactie #54 geplaatst: 4 september 2016 - 17:48
geplaatst door: WaltervandeMeer