Tim Cook op bezoek bij Dua Lipa
18 november 2023 - 10:49   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TimCookLaughing-icoon.jpg
Tim Cook op bezoek bij Dua Lipa
Mocht je Dua Lipa nog niet kennen, deze Engelse singer en songwriter van Albanese afkomst heeft inmiddels naast zes Brit en drie Grammy Awards ook al twee Guinness World Records. Het eerste in 2020 voor meest verkochte tickets voor een livestreamed concert van een vrouwelijke solo-artiest.

Het tweede werd in 2021 gevestigd: voor de meeste maandelijkse luisteraars voor een vrouwelijke artiest op Spotify.


Maar naast haar werk als singer en songwriter heeft ze ook nog een podcast, waarin ze lekker op de bank kletst met bekende mensen. En laat dat bekende mens dit keer nu Apple’s CEO Tim Cook zijn.

Nieuwe dingen

In dit interview komt een aantal dingen voorbij die Tim Cook volgens mij nog niet eerder met de buitenwereld gedeeld had. Bijvoorbeeld dat hij als tiener midden in de nacht kranten bezorgde in zijn buurt en daarnaast in een hamburger-tent werkt om geld te sparen voor zijn studie aan een college.

Nadat hij zijn diploma behaalde aan Auburn University werkte hij 12 jaar bij IBM voordat hij in 1998 bij Apple ging werken onder Steve Jobs, waarover hij in dit interview zegt “if Steve were alive, he would still be the CEO” (als Steve nog zou leven, zou hij nog steeds de CEO zijn).

In 2014 kwam Tim Cook uit de kast als homo en hij vertelde hoe dit Apple heeft geholpen om het glazen plafond binnen het bedrijf te doorbreken. Toen was hij de enige homoseksuele CEO op de Fortune 500-lijst. Volgens hem is er in veel bedrijven nog steeds een glazen plafond, niet alleen voor LGBTQ-mensen, maar ook voor vrouwen. #TimCook
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Tim Cook op bezoek bij Dua Lipa
21 november 2023 - 18:10    reactie #1
geplaatst door: GeorgeM
Prima interview, hoewel af en toe iets té vleiend.

Maar af en toe ook echt erg interessant, bijvoorbeeld vanaf 39:00 als het gaat over de opvolging van Tim Cook, en er een echt opvolgings-plan blijkt te bestaan bij Apple.
Tim Cook op bezoek bij Dua Lipa
22 november 2023 - 12:38    reactie #2
geplaatst door: anraadts
Hmm, en wie zouden er binnen Apple klaargestoomd worden voor de opvolging?

Jeff Williams lijkt voor de hand te liggen, verder veel mensen die er misschien ook wel toe in staat zijn, maar willen die ook? Ik zou Craig Federighi bijvoorbeeld best wel als CEO zien zitten, maar of die het ook zelf zou willen? Geen idee.