geplaatst door: Chargergirl
Mijn hemel wat een verzoeking.

Na ruim twee uur is het binnengehengeld, en als ik op InstallMacOSX.pkg klik, dan blijft het icoon van het installatieprogramma maar op en neer springen in de Dock. En kan alleen gestopt worden met rechtermuisknop 'Forceer stop'.

Ik heb na downloaden de machine opnieuw opgestart, maar dat gaf geen verbetering.
Volgens de link die ik hieronder toevoeg, zou het toch moeten lukken om met 10.6.8 Yosemite te installeren.
Of heb ik het niet goed begrepen en heb ik dan naast de download van Yosemite via deze pagina ook nog een installer nodig? Eerder was ik al in de app store, maar daar zijn dan weer geen installers lager dan voor 10.7.

Aan de hardwarevereisten (doorklikken vanaf 'Yosemite - hardwarevereisten') voldoet mijn machientje net (2G geheugen), en ik heb nog 37G over aan ruimte (8G vereist) dus dat zou geen probleem moeten zijn.

https://support.apple.com/nl-nl/HT211683

Ik heb het uit gewoonte wel via Firefox binnengehaald, en niet via Safari zoals helemaal onderaan de pagina staat. Zou het daaraan kunnen liggen?  :cheesy:

Any suggestions?
geplaatst door: boiing
Het zou moeten lukken inderdaad.. Misschien iets meer geduld hebben? Zolang het 'springt' even afwacdhten, maar geen garantie dat er toch iets anders aan de hand is.

Dat je de download met Firefox binnenhaalt maakt niet uit. Wat je download is de installer, dus dat is ook niet het probleem. Geheugen van 2 GB is in principe ook voldoende, al zal High Sierra geen snelheidsrecords verbreken t.o.v. je huidige systeem.

Eerste stap: toch nog even iets langer wachten?
geplaatst door: Chargergirl
Oef, vergeten te vermelden: na een poosje springen stopt hij er vanzelf mee en krijg ik een melding van het programma is gestopt of zoiets. [insert frustrated emoji here]
geplaatst door: boiing
Mm.. Ja het is een lastige, van Snow Leopard naar High Sierra.

https://discussions.apple.com/thread/251099356

Hier suggereert weet iemand om het via El Capitan te proberen. Wie weet lukt dat.. Maar toch: 2 GB is wel heel weinig hoor voor High Sierra, ik weet niet of je daar blij van wordt. Is het niet eens tijd om naar een nieuwer model uit te kijken, eventueel 2e hands? Dit is 'bij nader inzien' hoor, omdat ik er eerder onterecht vanuit ging dat je een El Capitan systeem had...


geplaatst door: Chargergirl
Ik snap dat je dat zegt hoor, van een andere machine! Ik heb er ook naar gezocht, maar ik voel me niet zo gemotiveerd om nog 700 of 800 euro neer te tellen voor een machine van 5 jaar of ouder.
Ik hoop ook echt dat ik voor het einde van dit jaar een een M1 kan kopen. Maar gezien de krappe financiele situatie van het moment zit het er nu echt niet in, dus het is een een kwestie van 'Als het niet kan zoals, het moet, dan moet het maar zoals het kan.'

Op dit moment wilde ik het graag doen omdat ik overmorgen voor 5 weken wegga in dan alleen de laptop heb, die ik nodig heb voor essentiele zaken en taken, en 5 weken met alles maar half of minder, dat is geen prettig vooruitzicht.
Maar inderdaad, als het enigszins gekund had, dan had ik me dit ook liever bespaard :'D.

Overigens, ik heb een nieuwe download gedaan en die kon ik wel succesvol installeren (installatieprogramma succesvol doorlopen).

Extreme noob- vraag, ik weet het , maar wat doe ik nu? Opnieuw opstarten en en heb ik Yosemite?
 :cheesy:
geplaatst door: boiing
Ehh, als er echt een installatie wordt gedaan heb je minimaal een uur of veel langer een zwart scherm met een voortgangsbalk. Dat is het dus niet als ik het zo lees.. Maar herstarten kan nooit kwaad natuurlijk. Kijk daarna eens in je programma-map of daar een 'Install OS X' app staat of iets wat daar op lijkt?

En verder begrijp ik de overwegingen, maar als je overmorgen weg moet is het wel kort dag om nog veel toeren uit te halen. Uit je andere draadje blijkt dat je hier begin april al mee bezig was, beetje last-minute dit :music:.
geplaatst door: Chargergirl
Ja ik had het toen in april uiteindelijk maar gelaten om voor veel geld die machine uit 2017 te kopen inderdaad. Dat topic ging daarover, niet zozeer over nog een nieuwe OS op deze machine te zetten omdat ik dacht dat dat niet meer kon.

Toen bleek dat daar nog wel mogelijkheden voor waren, ben ik vorige week met het upgraden van het OS begonnen (11 mei, dus 6 dagen geleden). Zelf had ik niet het idee dat dat heel erg last minute was, maar je weet van tevoren natuurlijk niet wat je tegenkomt. Ik had gehoop dat het nog op tijd zou lukken.