geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Netflix-logo-icoon.jpg
Tip: films en series verwijderen uit recent bekeken in Netflix
Als Netflix een nadeel heeft dan is het waarschijnlijk vooral de enorme hoeveelheid content, waardoor je door de bomen soms het bos niet meer ziet. Dat betekent waarschijnlijk ook dat je  films en series begint om te kijken of dat wat voor je is, om daarna te beslissen dat het niet het geval is.

Het vervelende was dat die films en series dan nog wel blijven staan in de lijst van dingen die je recent bekeken hebt. Die lijst is handig wanneer je verder wil kijken. Kennelijk ergerde dit veel mensen, zoals bijvoorbeeld in de tweet hieronder te zien. Maar bij Netflix is het gelukkig ook doorgedrongen dat dit niet ideaal is, in deze blog-post kan je lezen dat ze bezig zijn om een optie toe te voegen om films en series uit deze lijst te kunnen verwijderen.


Op de Apple TV ziet bij mij de interface er helemaal niet uit zoals op die pagina van Netflix, kennelijk is de speler niet in alle landen hetzelfde. Maar op mijn iPhone lukt het wel.

Het enige wat ik daar moet doen is klikken op de drie puntjes rechtsonder bij de film of serie die ik wil verwijderen, (linksonder bij rode pijl) en in het lijstje wat ik dan te zien krijg te kiezen voor het verwijderen uit die rij.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.NetflixRemoveFromRowContinueWatching.jpg
Tip: films en series verwijderen uit recent bekeken in Netflix 
 #Tip #Netflix
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: Viool
Als je inlogt op de website bij Netflix kan je dit al heel lang instellen. Je kunt alleen afleveringen, maar ook hele series (laten) verwijderen uit je kijkgeschiedenis.

Wat ik vervelender vindt aan (b.v.) Netflix is het alleen maar voorgeschoteld krijgen wat je 'waarschijnlijk' leuk zult vinden aan de hand van je kijkgeschiedenis. Het doet me altijd denken aan de 'fabeltjesfuik' van Arjen Lubach. Dat zou ik graag uitzetten.
Noord Nederlands Orkest
"vreemden zijn vrienden met wie u nog kennis moet maken"
geplaatst door: GeorgeM
Als je inlogt bij Netflix was inderdaad allang veel meer mogelijk, maar volgens mij niet in de app.

En ben benieuwd of het bij ons ook naar de app op de Apple TV komt, die opties die Netflix daar zelf laat zien zouden bij mij ook erg welkom zijn.
geplaatst door: nnsa
En ben benieuwd of het bij ons ook naar de app op de Apple TV komt, die opties die Netflix daar zelf laat zien zouden bij mij ook erg welkom zijn.
Laten we dit hopen of dit ook voor NL gaat gelden. Volgens 9to5Mac zou dit inalle platforms terbeschikking komen:

Citaat
Netflix is rolling out a new version of its app on all platforms to fix a long-standing pesky quirk of the platform. As announced in a recent blog post, you can finally tidy up your “Continue Watching” row in the Netflix app to remove TV shows or movies that you might have started but have no intention of finishing.

This change is rolling out now across all of Netflix’s applications, including Apple TV, iPad, and iPhone.