geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/OpenAI-icoon.jpg
GPT-4 gaat nog een stuk verder, mede dankzij Apple
Op het forum was het afgelopen tijd al onderwerp van gesprek, de (voor ons) plotselinge grote stappen die op het gebied van AI worden gezet. Bijvoorbeeld in dit draadje of hier. Maar ondertussen komt de volgende generatie van ChatGPT er aan, en die is weer een stuk geavanceerder.

Hieronder kan je de teaser-video bekijken van GPT-4. Zoals je kan zien moet je daarvoor zelf even naar YouTube doorklikken, kijk je video’s liever op Vimeo dan kan dat via deze link. De grote stap die naar GPT-4 gezet word is daarin onder andere geïllustreerd aan de hand van het maximaal aantal woorden dat GPT in een tekst kan genereren. In de vorige versie was dat maximaal 3.000, in GPT-4 is dat 25.000.


Ook kan je zien dat context steeds beter begrepen wordt. Als er gevraagd wordt wat er zou gebeuren als de touwen die ballonnen met helium naar beneden houden worden doorgeknipt. GPT-4 begrijpt dat de ballonnen dan weg zouden vliegen.

Apple

Buiten de grote stappen die nu met AI gezet worden is het ook de moeite om deze video goed te bekijken wat betreft de devices die daarin voorbij komen. Microsoft heeft inmiddels 10 miljard dollar in dit project gestoken en ook al bevestigd dat de eigen zoekmachine Bing al GPT-4 gebruikt.

Maar hoewel we Kevin Scott (de CTO van Microsoft) even aan het woord zien valt op dat er geen enkel device van dit bedrijf te zien is in deze video. Wat we wel héél erg veel zien zijn Macs, ik telde er maar liefst 22. En Mac-gebruikers dragen ook nog wel eens een Apple Watch, in deze video komen er minimaal 5 voorbij.

Wil jij ChatGPT op je Mac gebruiken, dat kan met het gratis MacGPT van Jordi Bruin. En op een Apple Watch is het ook erg handig, maar let op, het eerder op MacFreak vermelde watchGPT heet nu Petey - AI Assistant (€ 4,99).Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
GPT-4 gaat nog een stuk verder, mede dankzij Apple
16 maart 2023 - 12:38    reactie #1
geplaatst door: davidem
Nou ja, 'mede dankzij Apple' is wat overdreven... dat deze developers toevallig een Mac hebben staat in schril contrast met de 10 miljard dollar die MS in OpenAI gestoken heeft.

Wat mij juist opvalt is dat de dames en heren van OpenAI jong en hip zijn en de heren van MS oud, kalend en ietwat minder verzorgd...    :cool:
 Macceraar sinds System 6 
"The number of people that predict the end of Moore's law doubles every two years."