geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirPort-Extreme-n-icoon.jpg
Tip: makkelijk QR-code van het wachtwoord van je Wi-Fi netwerk maken
Bijna iedereen herkent het waarschijnlijk, dat moeilijke wachtwoord voor je Wi-Fi netwerk is best onhandig als er iemand langs komt die je toegang wil geven. Zo precies mogelijk spellen, wat eindeloos lijkt als de ander meerdere keren nodig heeft om het allemaal goed in te voeren.

Gelukkig is er een eenvoudige manier om dit op te lossen. Gaat het om iemand die ook een iPhone, iPad of iPod touch heeft, dan heeft Apple de oplossing al voor ons ingebouwd, maar niet iedereen heeft zo’n device. Voor alle andere gevallen kan je hiervoor relatief simpel zelf een QR-code aanmaken, de ander hoeft dan alleen maar die code te scannen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.GenereerWiFiQRcodeShortcutImport.jpg
Tip: makkelijk QR-code van het wachtwoord van je Wi-Fi netwerk maken


Het enige wat je moet doen om een QR-code voor je eigen Wi-Fi netwerk aan te maken is op deze Opdracht klikken en als deze daarna op je iPhone, iPad, iPod touch of Mac opent op de knop ‘Voeg opdracht toe’ onderaan te klikken (hierboven een voorbeeld daarvan).

Opdrachten

Om daarna de QR-code te genereren hoef je alleen nog maar de app Opdrachten (in het Engels: Shortcuts) te openen en in ‘Mijn opdrachten’ (linksonder) vind je dan de nieuwe shortcut ‘Genereer Wi-Fi QR’ (linksboven). Tik je daarop dan krijg je als eerste optie om het netwerk te kiezen waarmee je op dat moment verbonden bent (‘Huidige netwerk’), waarvan je dan alleen nog maar het wachtwoord hoeft in te vullen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.GenereerWiFiQRcodeShortcut.jpg
Tip: makkelijk QR-code van het wachtwoord van je Wi-Fi netwerk maken


Gaat het niet om het netwerk waarmee je nu verbonden bent, dan kies je de tweede optie. In dat geval moet je eerst de netwerknaam, en daarna het bijbehorende wachtwoord van dat netwerk invullen.

De aangemaakte QR-code scannen

Als allerlaatste, mocht je deze aangemaakte QR-code willen scannen met een iPhone, iPad of iPod touch, je kan lezen en zien hoe je dat kan doen in deze eerdere tip van MacFreak.


met dank aan Stephen Robles van AppleInsider, wiens script voor MacFreak naar het Nederlands vertaald werd #Tip #iPhone #iPad #iPodTouch
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: MacFrankie
Leuke tip!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: WiMac
Bedankt, altijd handig!
geplaatst door: MacWim
Aardig, maar best omslachtig. Veel handiger is toch om effe in te loggen in je modem en een uitspreekbare term als wachtwoord in te voeren. Bijvoorbeeld: Macfreak876winter2000 Een eigen wachtwoord instellen is ook veel veilger dan het standaard te handhaven.
Mac mini 6.1, i5, 8 GB | MBA 6.2 | iPhone 12 mini | iPad 2017 cellular | iPod touch 2009 | Apple TV 3
Bouw websites en -shops, webteksten, beeldbewerking met Pixelmator Pro. interlijn.nl
geplaatst door: Jurriaan
Goede tip! Ga ik aanmaken.
MB Air ‘12| SE2 iOS 15 | Air2 iPadOS 15 |
geplaatst door: Sypie
Of je genereert "gewoon" een qr via https://qifi.org/
geplaatst door: mcmt
Op die qifi.org site mag je wel het Hidden vlagje niet aanzetten, want dan werkt de scanning in Camera niet meer op mijn oudere iPhone 6.