geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2021-icoon.jpg
Tip: manieren om met de notch op de nieuwe MacBook Pro om te gaan
Apple koos ervoor om op het scherm van de nieuwe 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro meer ruimte te creëren door het verder naar boven ‘door te trekken’. Gebruik je een app schermvullend dan verdwijnt die, alle apps houden dan de standaard 16:9 beeldverhouding aan.

Net zoals bij iPhones zijn er mensen die geen probleem hebben met deze uitsparing (‘notch’) , maar er zijn er natuurlijk ook die het maar niks vinden. Val je in de laatste categorie, dan zijn er twee apps die je hierbij kunnen helpen: Forehead en TopNotch. De eerste zou het leuk vinden als je wat doneert (maar je mag ook nul euro invullen), de tweede prijst zichzelf aan als freeware en ondersteunt ook dynamische wallpapers.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TopNotchVoorkeuren.jpg
Tip: manieren om met de notch op de nieuwe MacBook Pro om te gaan


Er is ook nog een betaalde optie (De-Notch-ifier, € 9,95), wat eigenlijk een uitgeklede versie is van het al bestaande Boring Old Menu Bar. Voor die 9,95 krijg je trouwens een licentie voor allebei deze apps.

Voorkom problemen met de uitsparing

Alle hierboven genoemde apps maken de menubalk zwart, ze voorkomen niet dat een app die nog geen update voor Monterey heeft gekregen per ongeluk iets achter de nieuwe uitsparing zal proberen te tonen. In de tweet hieronder zie je hoe het er uitziet als dat mis gaat.


De oplossing hiervoor komt van Apple zelf. Op deze nieuwe support-pagina van Apple zelf wordt uitgelegd hoe je kan voorkomen dat apps niet iets proberen te tonen achter de ‘camera area’ (zo noemen ze de uitsparing dus bij Apple zelf). Dat kan je doen door de app in de Finder te selecteren (één keer er op klikken) en dan in het Archief menu linksboven te kiezen voor “Toon info” (kan ook met de toetsencombinatie command + i).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS-Monterey-MacBookProAppInfoScale.jpg
Tip: manieren om met de notch op de nieuwe MacBook Pro om te gaan
 #Tip #MacBookPro
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.