geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Monterey-icoon.jpg
Tip: wat je allemaal kan doen om je muisaanwijzer snel te vinden
Iedereen kent het wel, het moment dat je bezig bent op je Mac en plotseling geen idee meer hebt waar de muisaanwijzer is. Het pijltje is standaard zwart met een wit randje en zou dus eigenlijk altijd te zien moeten zijn, maar theorie en praktijk gaan niet altijd samen.

Het eerste wat je daartegen kan doen is er zeker van zijn dat in Systeemvoorkeuren → Toegankelijkheid → Beeldscherm de optie “Schud muisaanwijzer om deze te vinden” aangevinkt is. Deze optie zit al sinds Mac OS X 10.11 El Capitan in september 2015 uitkwam ingebouwd in het besturingssysteem van onze Macs, en is waarschijnlijk de makkelijkste manier om te zorgen dat je jouw muisaanwijzer weer snel vindt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SysteemvoorkeurenSchudMuisaanwijzerOmDezeTeVinden.jpg
Tip: wat je allemaal kan doen om je muisaanwijzer snel te vinden

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Maar als je goed kijkt naar de schermafbeelding hierboven zie je dat er daar meer opties te vinden zijn. Zo kan je ook de standaardgrootte van de muisaanwijzer aanpassen, en ook het aanpassen van zowel de contourkleur als de vulkleur is mogelijk.

Met andere woorden, het is dus mogelijk om iedere kleurencombinatie te gebruiken, dus ook een gele muisaanwijzer met een zwart randje, als dat beter bij jou past. En je kan er ook voor kiezen om deze altijd groter te maken, zodat het schudden waarschijnlijk minder vaak nodig zal zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SysteemvoorkeurenSchudMuisaanwijzerOmDezeTeVinden-2.jpg
Tip: wat je allemaal kan doen om je muisaanwijzer snel te vinden


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SysteemvoorkeurenSchudMuisaanwijzerOmDezeTeVinden-3.jpg
Tip: wat je allemaal kan doen om je muisaanwijzer snel te vinden


Die laatst optie, het vergroten van de muisaanwijzer, laat macOS niet zien in schermafbeeldingen. Jullie moeten het dus doen met een schermafbeelding met een klein geel pijltje en een zwart randje, ook al had ik een veel grotere in beeld. #Tip #macOS
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: nnsa
Hier dan het 'effect'. Gemaakt met Screenium 3. Veel schermopname programma's kunnen dit effect niet opnemen - bleek -...

https://www.amazon.com/clouddrive/share/hlzbqs8fJrbJxATgFtXlmdGFuQ7ZtXe1um1cSqsoU2V