https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS11.jpg
Snelheids- en verkeerslicht-camera’s in Kaarten-app iOS 14
Tijdens de keynote komt aardig wat voorbij, maar er zijn natuurlijk altijd nog veel meer dingen waarvoor er geen tijd is om die aan bod te laten komen. Gelukkig heeft Apple een pagina speciaal daarvoor, waar erg veel extra informatie te vinden is.

Op die pagina vind je een enorm aantal nieuwe dingen die allemaal in iOS 14 zullen zitten. Daarbij gaat het om Widgets, de nieuwe App Bibliotheek, de interface, de nieuwe mogelijkheden bij zoeken, de Berichten-app, Memoji, Kaarten en nog veel meer. En het is bij die laatste dat er iets opvallends te lezen is: “Maps lets you know when you’re approaching speed cameras and red-light cameras along your route. You can also see where individual cameras are located on the map.”

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleKaartenAppInterface-iOS13.jpg
Snelheids- en verkeerslicht-camera’s in Kaarten-app iOS 14


Met andere woorden, in de Kaarten-app in iOS zullen camera’s voor snelheid en bij verkeerslichten te zien zijn, met waarschuwingen vooraf. Daarbij kan je dus ook vooraf opzoeken of er op een bepaalde locatie camera’s staan, en ook dat geldt ook voor allebei (maar natuurlijk niet voor mobiele snelheidscamera’s).

Wanneer dit ook bij ons actief zal worden is nog niet bekend. Maar omdat Apple op dit moment bezig is met het verzamelen van data straatniveau in zowel Nederland als België lijkt het goed mogelijk dat dit bij het uitkomen van iOS 14 al het geval zal zijn. #iOS
geplaatst door: Robert
antw: Snelheids- en verkeerslicht-camera’s in Kaarten-app iOS 14
reactie #1 geplaatst: 24 juni 2020 - 16:25
Er zal wel een functie in moeten zitten waarmee je deze waarschuwing aantoonbaar uit kunt zetten. In b.v. Duitsland is deze functionaliteit immers bij wet verboden.
geplaatst door: peerzwart