Patent laat nieuwe vingerafdruk-technologie zien
geplaatst: 14 februari 2017 - 11:28
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Touch-icoon.jpg
Patent laat nieuwe vingerafdruk-technologie zien
Apple nam in 2012 het bedrijf AuthenTec over, de basis voor de techniek waardoor we op steeds meer devices onze vingerafdrukken kunnen gebruiken voor van alles. Dat gaat verder dan alleen het ontgrendelen, ook dingen als het aanschaffen van een app in de App Store of het bevestigen van een betaling in de app van de bank zijn inmiddels mogelijk.

Daarbij breidt het aantal devices ook steeds verder uit. Inmiddels gaat het niet meer alleen om iDevices, ook de nieuwe MacBook Pro modellen met Touch Bar hebben de mogelijkheid om daar jouw vingerafdruk(ken) te gebruiken voor al dit soort opties.

LuxVue

Maar Apple is natuurlijk altijd bezig om technieken verder te ontwikkelen en te verbeteren, en nam daarom in 2014 het bedrijf LuxVue over. Dat bedrijf was toen hard bezig met het ontwikkelen van een techniek die het mogelijk maakt om vingerafdrukken te lezen zonder dat daar een aparte sensor voor nodig is.

Belangrijk, want Apple is niet alleen constant bezig om iPhones zo dun mogelijk te maken, maar ook om er zoveel mogelijk techniek in te bouwen. Daarbij zou deze techniek ook uitstekend passen bij de geruchten die de ronde doen over de opvolgers van de iPhone 7 modellen, Apple zou daarbij de fysieke Home-knop helemaal willen laten vervallen.

Patent

Bij het U.S. Patent and Trademark Office heeft Apple vandaag een patent toegewezen gekregen dat naadloos aansluit op de technieken van LuxVue en de geruchten die over de komende iPhone modellen de ronde doen. Het gaat hier om een "Interactive display panel with IR diodes", een techniek waarin de mogelijkheid om een vingerafdruk te lezen dus in het scherm zelf is ingebouwd.We weten allemaal dat niet ieder patent leidt naar techniek die ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Maar omdat het zo naadloos aansluit bij de geruchten die de ronde doen lijkt het aannemelijk dat Apple echt bezig is om deze techniek toe te passen.


geplaatst door: Robert