geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone13ProEnProMax-icoon.jpg
Tweede beta-versie iOS 15.2 voegt macro-knop toe
Bij het uitkomen van de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max werd al snel duidelijk dat de nieuwe macro-modus enthousiast ontvangen werd. Maar er was ook kritiek, vooral over het vreemde automatische heen en weer ‘springen’ tussen de gewone en de macro-modus.

Als de iPhone tussen de twee opties in zat sprong die vaak heen en weer. In iOS 15.1 kwam de mogelijkheid om Auto Macro helemaal uit te schakelen, maar het wachten was natuurlijk op een knopje in de Camera-app zelf waarmee je makkelijk de macro-modus in- of uit kan schakelen. In de tweede beta-versie van iOS 15.2 is het zover, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone13ProMacroButton-iOS15.2Beta.jpg
Tweede beta-versie iOS 15.2 voegt macro-knop toe

klik op de afbeelding voor een grotere versie


De afbeelding van het tulpje is al heel erg lang het icoontje dat gebruikt wordt op bijvoorbeeld spiegelreflex-camera’s om aan te geven dat het om de macro-modus gaat, het is goed om te zien dat Apple deze gewoonte hier ook gevolgd heeft.

In de review van Ars Technica (de reviews die altijd het diepst op alle details ingaan) stond over de macro-modus de volgende zin:

Citaat
The Pro cameras offer a way to automatically trigger a macro photography mode. You need ideal lighting conditions to get the best out of it and the way it triggers automatically without your control is not ideal, but it is a huge improvement for those kinds of shots, as you can see below. It works for video too.
Als de definitieve versie van iOS 15.2 binnenkort uitkomt kunnen we die kritiek voortaan dus gerust negeren (en waarschijnlijk passen ze die review op Ars Technica nog aan). #iOS #iPhone
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.