geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sequoia-icoon.jpg
2e ontwikkelaars-bèta macOS Sequoia mist bij ons het een en ander
Apple heeft voor ontwikkelaars 2e bèta-versies van zowel iOS 18 als macOS 15 Sequoia op de servers klaarstaan. Daarin is iPhone Mirroring geactiveerd voor iedereen op deze aardbol, behalve wanneers je de pech hebt in de EU te wonen en daar dus je Apple Account (voorheen Apple ID) hebt.

Dat is jammer, want dat is juist één van de compleet nieuwe dingen die deze versie van macOS zo aantrekkelijk maakt.


In de video hierboven kan je zien dat het inderdaad net zo goed werkt als Apple’s senior vice president of Software Engineering Craig Federighi tijdens de presentatie van de WWDC al liet zien.

Tegelijkertijd zijn er ook goed de beperkingen hiervan te zien, gaming via de trackpad van je Mac is bijvoorbeeld niet ideaal (daar is het ook niet echt voor bedoeld) en het is bijvoorbeeld nog niet mogelijk om apps van je iPhone met drag-and-drop naar je Mac te verplaatsen. Die laatste mogelijkheid zal in een latere bèta-versies worden toegevoegd.

Maar je kan nu al wel het toetsenbord, trackpad of muis van je Mac gebruiken met je iPhone, dat kan bijvoorbeeld handig zijn voor het typen van lange teksten op je iPhone. Daarbij biedt het een gemakkelijke manier om op de hoogte te blijven van je iPhone-meldingen zonder dat je je apparaat tevoorschijn moet halen om het te controleren.

Als je op een melding op je Mac klikt als je iPhone Mirroring gebruikt, wordt deze direct geopend in het programma op je iPhone.

Wat er voor nodig is

Voor iPhone Mirroring heb je een iPhone met iOS 18 beta 2 en een Mac met macOS Sequoia beta 2 nodig, en het is toegankelijk via het nieuwe iPhone Mirroring-pictogram in het Dock. Het werkt op Macs met een Apple M-chip of een T2 Security Chip, en je moet de apparaten bij elkaar in de buurt hebben met Bluetooth en Wi-Fi en je moet zijn aangemeld met hetzelfde Apple Account met twee-factor authenticatie ingeschakeld.

iPhone Mirroring kan niet gebruikt worden als Sidecar of AirPlay geactiveerd zijn, en dus voorlopig ook niet in de EU.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: Jurriaan
De Mac moet een m1 chip hebben, worden er aan de iphone eisen gesteld? Behalve ios beta 18?
Niet dat we het kunnen testen maar toch ;-)

Werkt het ook met ipados beta 18?
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/17 | Mini6 iPadOS 17 | ATV 4K MKI  TVOS17|
geplaatst door: anraadts
Als je niet in de EU zit en een developer-account hebt dan kan je met een iPhone 15 Pro of Pro Max alles testen.