Tweede titanium-patent in korte tijd
24 februari 2021 - 07:51   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/PowerBookG4-icoon.jpg
Tweede titanium-patent in korte tijd
Recent kon je hier op MacFreak al lezen dat ze bij Apple na lange tijd titanium niet gebruikt te hebben, weer duidelijk interesse hebben in dit materiaal. Daarbij ging het om een structuur die Apple hieraan meegaf, maar er is duidelijk meer interesse hiervoor in Cupertino.

Dat is op te maken uit een tweede patent dat nu verleend is, dat gaat over het toepassen van een oxidatie-coating op metaal. Dat willen ze bij Apple onder andere gebruiken om vingerafdrukken tegen te gaan, ze willen in Cupertino natuurlijk niet dat hun mooie ontwerpen daardoor ontsierd worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.TitaniumMacBookProDbrand.jpg
Tweede titanium-patent in korte tijd

Titanium concept van Dbrand

Dit gebeurt door het maken van een oneven oppervlak, bijvoorbeeld door heel erg fijne groeven. In het patent wordt het als volgt omschreven:

Citaat
This application relates to an enclosure for a portable electronic device. The enclosure includes a titanium substrate having a textured surface that includes peaks separated by valleys, where the textured surface is characterized as having (i) an Sdq (root mean square gradient) that is greater than 0.2 micrometers, and (ii) a gloss value that is greater than 90 gloss units as measured at 60 degrees by a gloss meter.
Daarbij wordt trouwens niet alleen titanium als materiaal genoemd, Apple zou deze techniek ook op bijvoorbeeld aluminium kunnen toepassen. Apple gebruikte titanium al eerder als materiaal, met name in de voorloper van de MacBook Pro, de PowerBook G4 (van januari 2001 tot september 2003).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PowerBookG4TitaniumCloseup.jpg
Tweede titanium-patent in korte tijd
 #Patent #MacBookPro
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Tweede titanium-patent in korte tijd
24 februari 2021 - 11:01    reactie #1
geplaatst door: kebdarge
por dios. Samen met alle andere geruchten rond de nieuwe Macbook 14" lijkt het toch echt tijd te worden om een spaarpotje in te gaan richten...