geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-Car-icoon.jpg
Uber laat de Chinese markt over aan Didi Chuxing
Half mei kon je hier op MacFreak, in dit nieuwsbericht, al lezen dat Apple maar liefst één miljard dollar investeerde in het Chinese bedrijf Didi Chuxing. Dat bedrijf biedt een dienst aan die vergelijkbaar is met Uber, en er woedde dan ook een keiharde concurrentie tussen die twee daar.

Dat die concurrentie moordend was blijkt uit het geld dat er werd geïnvesteerd door Uber, want de afgelopen jaren kostten de pogingen om winstgevend te worden maar liefst een miljard dollar per jaar. Dus de teller stond inmiddels op twee miljard.

Ook voor een bedrijf als Uber werd dit kennelijk toch te dol, met zulke oplopende verliezen werd de optie om succesvol te worden in China een bedreiging voor Uber in de rest van de wereld. Daar komt nog bij dat Uber in de komende tijd graag naar de beurs zou willen, en dan zijn zulke enorme verliezen natuurlijk niet iets waar investeerders op zitten te wachten.

Daarom heeft Uber nu een overeenkomt gesloten met Didi Chuxing. Die overeenkomst betekent dat Uber zich terug zal trekken uit China, waarmee Didi Chuxing dus nu deze markt in handen krijgt. In ruil voor deze deal zal Didi Chuxing één miljard dollar in Uber Global investeren, waarschijnlijk mede mogelijk dankzij de eerdere investering van Apple.

Kennelijk heeft Apple's management op het juiste paard gewed, en investeert Cupertino indirect nu ook in Uber. Het belang voor Apple blijft nog steeds de nauwe banden met het Chinese bedrijf, en de data die ze waarschijnlijk uit die samenwerking zullen krijgen.

Want dat dit soort bedrijven hebben een prima uitgangspunt zijn om de wereld gedetailleerd in kaart te brengen. Een illustratie daarvan zien we in het nieuws dat Uber ook begonnen is met het maken van kaartmateriaal.
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.