geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Monterey-icoon.jpg
Universal Control nu als beta gemarkeerd in macOS Monterey
Eén van de dingen tijdens de keynote van de WWDC die veel handen op elkaar kreeg was Universal Control: de mogelijkheid om met één toetsenbord, muis en/of trackpad meerdere iPads en Macs te besturen. Maar in de eerste beta-versies van macOS 12 Monterey was die mogelijkheid nergens te zien.

Gisteren kwam de tiende beta-versie van macOS 12 Monterey voor ontwikkelaars uit en daar bleek Universal Control voor het eerst te zien in Systeemvoorkeuren → Beeldschermen, hoewel je dat ‘achter de schermen’ nog wel zelf moet activeren. Daarbij heeft het nog steeds wel een duidelijk beta-label (zoals je hieronder kan zien).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOSMontereyUniversalControlBeta.jpg.jpg
Universal Control nu als beta gemarkeerd in macOS Monterey

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Met de nieuwe Macs in aantocht lijkt het voor de hand te liggen dat Monterey niet meer al te lang op zich zal laten wachten.
 
De kans lijkt dan ook erg groot dat als Universal Control bij het uitkomen van Monterey al actief zal zijn het in ieder geval nog als beta door het leven zal gaan. Ook is het niet ondenkbaar dat Monterey zal uitkomen zonder Universal Control, en dat het op een later moment voor iedereen geactiveerd zal worden.

Mocht je hebben gemist wat Universal Control is, in de video hieronder wordt je snel bijgepraat.
 #macOS #Monterey
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.