geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Software-updateBigSur-icoon.jpg
Waarom we drie weken geleden een Device Support Update kregen
Drie weken geleden kwam er via Software-update in de Systeemvoorkeuren van macOS 11 Big Sur een Device Support Update binnen. De boodschap van Apple daarbij was: “This update ensures proper updating and restoring for iOS en iPadOS devices with a Mac.”

Adam Engst van TidBits heeft nu ontdekt dat dit exact hetzelfde mechanisme is wat we tot nu toe vaak zagen als je een iPhone, iPad of iPod touch verbond met je Mac. Bij Apple Support bleken veel telefoontjes daarover binnen te komen, omdat dat dialoog-venster verscheen op het moment van verbinden dachten veel mensen dat het om malware ging.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AsoftwareUpdateIsRequiredToConnect.png
Waarom we drie weken geleden een Device Support Update kregen


Dat heeft bij Apple geleid tot de beslissing om deze updates voortaan als Software-update  te laten binnenkomen. Prettige bijkomstigheid is dat je op het moment dat je jouw iPhone, iPod touch of iPad verbindt niet meer eerst iets extras  hoeft binnen te halen, want dat kwam toen natuurlijk zelden goed uit.

Hoe vaak deze updates verspreid worden is niet bekend maar waarschijnlijk gaan we wat vaker onderstaande update in Software-update zien verschijnen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.DeviceSupportUpdateBigSur.jpg
Waarom we drie weken geleden een Device Support Update kregen


MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: boiing
Goeie zet, hadden ze eerder moeten doen. Het was altijd een rare melding die ook op MF een aantal keren voor verwarring zorgde.
geplaatst door: eoms
Wow TidBits. Dat is lang geleden, geen idee dat die er nog waren.
geplaatst door: boiing
Vreemd, na de laatste Catalina Security update kreeg ik toch weer het oude dialoog venster te zien. Maar tegelijkertijd stond er ook een Device Update klaar in de systeemvoorkeuren. Zie plaatje, de 'Device Update' had ik toen nog niet uitgevoerd:

Screenshot 2021-10-27 at 12.27.24.jpg Waarom we drie weken geleden een Device Support Update kregen


Het gaat dus nog niet zoals het nieuwsbericht belooft, in Catalina althans.