geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
Update: bug-fixes en beveiligingsupdates in watchOS 8.5.1
Apple heeft een update klaarstaan voor iedereen met een Apple Watch Series 3 of later. Deze volgt op de recente watchOS 8.5 update en naast het corrigeren van een aantal kleine bugs daarin worden natuurlijk ook weer gaten in de beveiliging gedicht.

Wat betreft dat laatste, het is nog niet bekend welke dat zijn, want Apple eigen pagina hiervoor is voor watchOS 8.5.1 nog niet bijgewerkt. Maar Apple vermeldt dit wel in de release notes, zie hieronder, waarschijnlijk wordt die pagina ergens in de komende dagen alsnog bijgewerkt. De moraal van het verhaal is in ieder geval hetzelfde als altijd: je bent veiliger met deze update geïnstalleerd dan zonder.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS8.5.1ReleaseNotes.jpg
Update: bug-fixes en beveiligingsupdates in watchOS 8.5.1

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Zo installeer je een watchOS update

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden.

Sinds watchOS 7 is het ook mogelijk om een update op je Apple Watch zelf uit te voeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina #watchOS #Update
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.