geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS17-icoon.jpg
Update: iOS 17.3.1 en iPadOS 17.3.1 staan voor ons klaar
Apple heeft een relatief kleine update voor iOS en iPadOS op de servers gezet, waar letterlijk maar één ding in wordt gecorrigeerd. Daarbij gaat het om een probleem dat tijdens typen het kon gebeuren dat tekst onverwacht overlapte of werd gedupliceerd terwijl dat niet de bedoeling was.

Ik ben zelf deze bug nooit tegengekomen, maar kennelijk was dit belangrijk genoeg om er een aparte update voor uit te brengen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS17.3.1ReleaseNotes.jpg
Update: iOS 17.3.1 en iPadOS 17.3.1 staan voor ons klaar

klik of tap voor een grotere versie

Installatie van een iOS of iPadOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update.

Let op dat je systeemupdates alleen maar installeert als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door deze te verbinden met je Mac, door iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
Update: iOS 17.3.1 en iPadOS 17.3.1 staan voor ons klaar


Heb je macOS 10.15 Catalina of later op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die je aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
Update: iOS 17.3.1 en iPadOS 17.3.1 staan voor ons klaar


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke.

Let op bij het kiezen voor die laatste optie dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk maar zelden of nooit gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
Update: iOS 17.3.1 en iPadOS 17.3.1 staan voor ons klaar
 #iOS #Update #iPadOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Update: iOS 17.3.1 en iPadOS 17.3.1 staan voor ons klaar
9 februari 2024 - 08:15    reactie #1
geplaatst door: Feek
Er is inmiddels ook een update voor Sonoma beschikbaar: v.14.3.1

Update: iOS 17.3.1 en iPadOS 17.3.1 staan voor ons klaar
9 februari 2024 - 09:54    reactie #2
geplaatst door: raverke95
Als ik op de iPad een tekst typ in landscape heb ik het wel vaker voor dat de tekst onder het toetsenbord verdwijnt. Soms als je naar boven scrolt valt die automatisch weer naar beneden. Ik hoop dat dat ellendig bugje eindelijk daarmee opgelost is.
Speelt eigenlijk al heel lang.