Update: macOS 12.4 Monterey is uit
17 mei 2022 - 10:25   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Monterey-icoon.jpg
Update: macOS 12.4 Monterey is uit
Het was bekend dat de nieuwe versie voor macOS Monterey  kwam, zo kon je hier op MacFreak al lezen dat daarin bijvoorbeeld Universal Control niet meer in bèta zou zijn. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de iPadOS 15.5, hierbij gaat nu eenmaal over het naadloos samenwerken van deze twee.

Maar er is meer, zo heeft de Apple Podcasts-app in macOS 12.4 een nieuwe instelling voor het beperken van het aantal afleveringen dat op je Mac bewaard wordt, vooral welkom als je op je Mac niet zo veel ruimte meer beschikbaar hebt. Verder brengt deze update ondersteuning voor Studio Display firmware-updates, zodat die voortaan geïnstalleerd kunnen worden zonder dat daar een update van macOS voor nodig is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS12.4ReleaseNotes.jpg
Update: macOS 12.4 Monterey is uit


Citaat
macOS Monterey 12.4 bevat verbeteringen voor Apple Podcasts en probleemoplossingen:

  • Apple Podcasts heeft nu een nieuwe instelling voor het beperken van het aantal afleveringen dat op je Mac wordt bewaard en het automatisch verwijderen van afleveringen
  • Ondersteuning voor de Studio Display firmware-update 15.5, beschikbaar als afzonderlijke update, waarmee de camera-afstemming wordt verbeterd, met onder meer verbeterde ruisonderdrukking, contrast en kadering

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

Voordat je een update van macOS installeert

Om te beginnen neem je met het installeren van een allereerste versie van een besturingssysteem altijd een risico. Ondanks al het beta-testen willen er nog wel eens bugs zijn die pas naar voren komen als miljoenen in plaats van duizenden mensen het testen. Maar je kan de risico’s natuurlijk wel enorm verminderen, onder andere door het maken van een goede backup.


Dat kan met Apple’s eigen Time Machine, hoe dat werkt vind je hier. Maar dat heeft één nadeel, je kan van zo’n backup niet opstarten, dus als je terug wilt gaan ben je mogelijk extra tijd kwijt.

Dat kan je vermijden door een backup te maken waarvan je ook kan opstarten, een zogenaamde bootable-backup. Dat kan bijvoorbeeld met Carbon Copy Cloner. Dat programma heeft ook een aparte pagina speciaal voor iedereen die naar een nieuwe versie van macOS overstapt.


met dank aan forumlid ‘Mac Hammer Fan’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #macOS #Update
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Update: macOS 12.4 Monterey is uit
18 mei 2022 - 20:26    reactie #1
geplaatst door: PS-MacGek
De Studio Display firmware-update 15.5 lost nog een probleem op waar ik last van had.
Alleen de resolutie 2560 x 1440 gaf een goed beeld. Hogere resoluties zagen er niet uit. Rafelige fonts en finder-vensters zorgden ervoor dat er eigenlijk niet mee te werken viel.
Na de firmware-update is dit probleem opgelost en ziet het scherm er ook bij hogere resoluties er nu prima uit.
MacBook Pro Retina 16" (2019), Mac mini (2018), Mac mini (2012), iPhone 11.
Avatar made by Dale Humphries
Update: macOS 12.4 Monterey is uit
18 mei 2022 - 20:32    reactie #2
geplaatst door: nnsa
Ook in Monterey 12.4 geen (h)erkenning van Mini DV Tapes met LifeFlix (en anderen).  :mad:

Schermafbeelding 2022-05-17 om 08.34.32.png Update: macOS 12.4 Monterey is uit


Deze test is gedaan met een Sony Digital Video Recorder GV-D300E. Verbonden met een (mini) firewire aansluiting aan de recorder, FW 800 aan het andere eind en die in een Apple converter naar Thunderbolt.
In de recorder draaide een mini DV cassette. Bij de Thunderbolt-sectie (over deze Mac) werd de aansluiting wel herkend.

Een zelfde configuratie én aansluiting werkt wel op de Mac Pro 5,1 (High Sierra).