Update: macOS Sonoma 14.3.1 is uit
9 februari 2024 - 09:59   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sonoma-icoon.jpg
Update: macOS Sonoma 14.3.1 is uit
Net zoals de iOS en iPadOS 17.3.1 update heeft Apple ook voor macOS Sonoma een kleine update uitgebracht. Ook hier gaat het alleen om het corrigeren van het probleem dat tijdens typen het kon gebeuren dat tekst onverwacht overlapte of werd gedupliceerd terwijl dat niet de bedoeling was.

Dat is ook echt het enige wat in deze update in het systeem aangepast wordt, op de pagina met informatie over de security updates is ook niets te zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOSSonoma14.3.1ReleaseNotes.jpg
Update: macOS Sonoma 14.3.1 is uit

klik of tap voor een grotere versie

Voordat je een update voor macOS installeert

Hoewel het installeren van een update van het systeem tegenwoordig erg makkelijk is, zien we op het forum toch nog te vaak problemen voorbij komen. Beperk de risico’s zoveel mogelijk door in ieder geval vooraf te  zorgen voor een goede backup.


Dat kan met Apple’s eigen Time Machine, hoe dat werkt vind je hier. Maar dat heeft één nadeel, je kan van zo’n backup niet opstarten, dus als je terug wilt gaan ben je dus mogelijk extra tijd kwijt.

Dat kan je vermijden door een backup te maken waarvan je ook kan opstarten, een zogenaamde bootable-backup. Dat kan bijvoorbeeld met Carbon Copy Cloner. Dat programma heeft ook een aparte pagina speciaal voor iedereen die naar een nieuwe versie van macOS overstapt.


dank aan forumlid ‘Feek’, die dit als eerste meldde op het forum #macOS #Update
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.