Update: watchOS 8.1 verbetert je Apple Watch
26 oktober 2021 - 11:54   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
Update: watchOS 8.1 verbetert je Apple Watch
watchOS 8.1 is vooral een update die door bugfixes je Apple Watch verbetert. Heb je bijvoorbeeld een Apple Watch 5 of later, heb je het scherm daarvan op Altijd aan' staan, dan merkte je mogelijk dat de tijd niet goed werd aangegeven als je jouw pols omlaag hield.

Deze bug zou met watchOS 8.1 opgelost moeten zijn. Maar er zijn ook andere verbeteringen in, zo zijn de algoritmes om een val tijdens work-outs te detecteren verbeterd, en is er een optie bijgekomen om diezelfde valdetectie tijdens work-outs uit te schakelen. Dat laatste is bijvoorbeeld een uitkomst voor worstelaars die tijdens het sporten toch graag hun Apple Watch om houden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS8.1ReleaseNotes.jpg
Update: watchOS 8.1 verbetert je Apple Watch


Hieronder de release notes van watchOS 8.1 die je hierboven ook al kan zien, maar dan makkelijker leesbaar en met een klikbare link.

Citaat
watchOS 8.1 bevat de volgende verbeteringen en probleemoplossingen voor je Apple Watch:

  • Verbeterde algoritmen om een val tijdens work-outs te detecteren en een optie om valdetectie alleen in te schakelen tijdens work-outs (Apple Watch Series 4 en later)
  • Met ondersteuning voor COVID-19-vaccinatiekaarten kun je verifieerbare vaccinatiegegevens laten zien vanuit Wallet
  • Met 'Altijd aan' werd bij sommige gebruikers de tijd niet nauwkeurig weergegeven wanneer hun pols omlaag werd gehouden (Apple Watch Series 5 en later)

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/HT201222

Hoe je een watchOS update installeert

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 14.4.

Heb je watchOS 7 al op je Apple Watch staan dan kan je een update ook op je Apple Watch zelf uitvoeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina #watchOS #Update
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.