geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
Update: watchOS 8.3 brengt iets nieuws en corrigeert iets
Apple heeft een update voor watchOS uitgebracht waar iedereen die aan mindfulness doet en daarbij een Apple Watch draagt waarschijnlijk heel erg blij van zal worden. Juist op zo’n moment wil je niet gestoord worden, maar dat deed de Apple Watch wel, terwijl dat duidelijk niet de bedoeling was.

Die verstoring is met watchOS 8.3 dus verleden tijd. Daarnaast vinden we ook nog wat nieuws in deze update: het nieuwe “Rapport over privacy van apps” dat je in iOS 15.2 vind in Instellingen → Privacy legt alles vast van wat een app doet, dus ook welke sensoren daarbij gebruikt worden. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk of er sensoren van de App Watch gebruikt worden, watchOS 8.3 zorgt dat ook die data door iOS 15.2 aan ons gerapporteerd kan worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS8.3ReleaseNotes.jpg
Update: watchOS 8.3 brengt iets nieuws en corrigeert iets

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Apple Music Voice Plan

Voor de volledigheid: watchOS 8.3 introduceert nog iets nieuws, het Apple Music Voice Plan. Dit is een goedkoper abonnement voor Apple Music, waarbij je geen interface hebt maar luistert door met je stem opdracht te geven wat je wilt horen, dit kost maar $ 4,99 per maand.

Maar zoals je aan de prijs al kan zien, bij ons is dat (nog) niet beschikbaar.

Waar is watchOS 8.2 gebleven?

Verder nog even de vraag waar watchOS 8.2 gebleven is, want we springen hier van watchOS 8.1 naar 8.3. Waarschijnlijk weten ze in Cupertino waarom dit gebeurd is, voor ons is het gissen.

Hoe je een watchOS update installeert

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 14.4.

Heb je watchOS 7 al op je Apple Watch staan dan kan je een update ook op je Apple Watch zelf uitvoeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina


met dank aan forumlid ‘nnsa’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #watchOS #Update
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Update: watchOS 8.3 brengt iets nieuws en corrigeert iets
14 december 2021 - 10:29    reactie #1
geplaatst door: Flix
...iedereen die aan mindfulness doet en daarbij een Apple Watch draagt...
Toch even gekeken wat er nou eigenlijk wordt bedoeld met 'mindfulness' icm de AW, en Apple schrijft dit hierover:
"...word je dagelijks gestimuleerd om je enkele minuten te concentreren, te centreren en contact te maken terwijl je ademt." (bron)

Dat 'blijven ademen' die snap ik, maar dat 'centreren' en 'contact maken'?

Afijn, iedereen moet vooral doen waar ie zich lekker bij voelt –mits het anderen niet benadeelt.
Maar het doet me toch denken aan een vrouw die laatst werd geïnterviewd en melde dat ze heel gezond leeft, want ze doet aan yoga, neemt koude douches en drinkt gemberthee... :happy:
Update: watchOS 8.3 brengt iets nieuws en corrigeert iets
14 december 2021 - 11:19    reactie #2
geplaatst door: puk1980
Apple heeft een update voor watchOS uitgebracht waar iedereen die aan mindfulness doet en daarbij een Apple Watch draagt waarschijnlijk heel erg blij van zal worden. Juist op zo’n moment wil je niet gestoord worden, maar dat deed de Apple Watch wel, terwijl dat duidelijk niet de bedoeling was. Die verstoring is met watchOS 8.3 dus verleden tijd. 
De eerste app die ik meteen van mijn Apple Watch geknikkerd heb is die Mindfulness. Omdat die je op (on)gezette tijden opeens begon te vertellen dat het weer eens tijd was voor wat mindfulness. Mag ik dat alsjeblieft zelf uitmaken.  :tounge:
Certified Terminal Guru.
Update: watchOS 8.3 brengt iets nieuws en corrigeert iets
14 december 2021 - 11:38    reactie #3
geplaatst door: nnsa
De eerste app die ik meteen van mijn Apple Watch geknikkerd heb is die Mindfulness.

+1 > als je een AppleWatch nodig hebt om aan mindfullness te doen, zal het wel goed komen…
Update: watchOS 8.3 brengt iets nieuws en corrigeert iets
14 december 2021 - 11:45    reactie #4
geplaatst door: GeorgeM
Ik gebruik die Mindfulness app ook niet, maar kan me wel voorstellen dat het héél erg irritant is als je juist terwijl je zo'n app gebruikt je gestoord kan worden.
Update: watchOS 8.3 brengt iets nieuws en corrigeert iets
14 december 2021 - 13:57    reactie #5
geplaatst door: Ludovico
Ik kan jullie vertellen dat wanneer je kanker een tijdje als gezel hebt gehad Mindfullness heel erg hele pt om ermee om te gaan. De mindfullness op je AppleWatch is een brede afgeleide van "Mindfullness" die best helpt om je dacht makkelijker door te komen (ziek of niet ziek). Je kunt niet altijd in een groepje zitten.
Nessuno si salva da solo