geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
Updates: iOS 15.3 en iPadOS 15.3 verhogen de veiligheid
Het is niet alleen voor macOS dat Apple een update heeft uitgebracht die zorgt dat je Mac een stuk veiliger wordt, voor iPhones en iPads die op de meest recente versie van het besturingssysteem draaien is hetzelfde gedaan. En ook hier gaat het om veel, en belangrijke, aanpassingen.

Daarbij zien we natuurlijk ook dezelfde correctie voor Safari voorbij komen die ook in de 12.2 update voor macOS Monterey te vinden is, Safari draait tenslotte op alledrie. Heb je het eerdere nieuwsbericht hierover gemist, dat is hier alsnog in te halen. Het gaat daarbij om een bug waardoor zowel je geschiedenis als je identiteit achterhaalt kan worden, het is dus belangrijk om deze update meteen te installeren.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS15.3ReleaseNotes.jpg
Updates: iOS 15.3 en iPadOS 15.3 verhogen de veiligheid


Alle informatie over wat er op het gebied van de veiligheid in deze updates is gecorrigeerd is te vinden op deze pagina van Apple zelf.

Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update.

Let op dat je systeemupdates alleen maar installeert als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door deze te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
Updates: iOS 15.3 en iPadOS 15.3 verhogen de veiligheid


Heb je macOS 10.15 Catalina of later op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die je aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
Updates: iOS 15.3 en iPadOS 15.3 verhogen de veiligheid


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke.

Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
Updates: iOS 15.3 en iPadOS 15.3 verhogen de veiligheidmet dank aan forumlid ‘nnsa’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #iOS #iPadOS #Update
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Updates: iOS 15.3 en iPadOS 15.3 verhogen de veiligheid
2 februari 2022 - 08:26    reactie #1
geplaatst door: Jurriaan
Deze update verscheen op 27-1.
Nu op 2-2 blijkt mij iPhone deze update niet zelfstandig te hebben geïnstalleerd. Update automatisch staat aan.

Iemand een idee waarom mijn iPhone de moeite niet neemt om de update te installeren?
De iPhone ligt elke nacht aan de lader, in niet storen modus.
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/16 | Air2 iPadOS 15 | ATV 4K MKI |