geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
Update: watchOS 8.4.1 corrigeert een paar kleine bugs
Heb je een Apple Watch Series 4 of later (inclusief de Apple Watch SE) dan heb je misschien al de melding binnen gekregen dat er een update voor je klaar staat. Heb je nergens last van dan heeft deze update geen haast, want er zitten geen correcties in voor het verhogen van de veiligheid.

Wat betreft de bugs die opgelost worden, ook daar laat Apple ons in het ongewisse. Het enige wat ons meegedeeld wordt is dat er “probleemoplossingen” in zitten, welke problemen (of probleempjes) dat zijn mogen we raden. Het goede nieuws is dat dit betekent dat het inderdaad alleen maar om relatief kleine bugs gaat, de grotere worden altijd wel door Apple vermeld.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS8.4.1ReleaseNotes.jpg
Update: watchOS 8.4.1 corrigeert een paar kleine bugs


Wat betreft de veiligheid: in de release notes van Apple zelf hierboven kan je zien dat we daarvoor worden doorverwezen naar de pagina deze pagina. Maar als je daar kijkt dan staat daar bij watchOS 8.4.1 “This update has no published CVE entries.”

Eén slag om de arm daarbij: soms worden updates voor de veiligheid pas later gepubliceerd, het is dus mogelijk dat Apple op een later moment alsnog wat over deze update zal vermelden op deze pagina.

Zo installeer je een watchOS update

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden.

Sinds watchOS 7 is het ook mogelijk om een update op je Apple Watch zelf uit te voeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina


met dank aan forumlid ‘nnsa’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #watchOS #Update
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.