geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
Update: watchOS 8.4.2 bugfixes en verbetering van de veiligheid
Heb je een Apple Watch Series 3 of later (inclusief de Apple Watch SE) dan heb je daar waarschijnlijk allang watchOS 8 op draaien. En daarvoor heeft Apple een bugfix-update klaar staan, alleen wordt jammer genoeg nergens vermeld welke bugs er in deze update opgelost worden.

Dat niet vermelden lijkt een thema te zijn bij deze update. Want in de release notes, die je hieronder kan zien, staat toch echt dat er ook beveiligingsupdates in deze update zitten. Maar als je op de website kijkt waar Apple al dit soort aanpassingen bijhoudt, dan staat daar bij watchOS 8.4.2 “This update has no published CVE entries.” Mogelijk gaat het daarbij om het woord ‘published’, soms worden de details van beveiligingsupdates pas later gepubliceerd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS8.4.2ReleaseNotes.jpg
Update: watchOS 8.4.2 bugfixes en verbetering van de veiligheid

klik op de afbeelding voor een grotere versie


Zo installeer je een watchOS update

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden.

Sinds watchOS 7 is het ook mogelijk om een update op je Apple Watch zelf uit te voeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina #watchOS #Update
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.
geplaatst door: puk1980
Apple moet niet iedere week met zo'n punt-update komen.  :sneaky2:
Certified Terminal Guru.
geplaatst door: nnsa
Apple moet niet iedere week met zo'n punt-update komen.  :sneaky2:
Eens, ze moeten een betere quality-control doen (ook door de beta-testers, i.p.v. het grote publiek dit laten doen).
geplaatst door: MackeyV40
Zo langzamerhand ben ik meer en meer geneigd de x.x.0 versies over te slaan en de x.x.1 of x.x.2 te installeren... :mad:
MacBook Pro (13-inch, 2020, 4 Thunderbolt-3 ports. Intel Core i5 1,8 GHz, 16 GB, 500 gB SSD), iPhone 13 256 gB, iPad 6 (9.7 inch, 2018) 32 gB, Apple Watch 3.
geplaatst door: GeorgeM
Even denken, wat heb ik liever: m'n devices open en bloot voor iedere hack die de ronde doet, of dat ze bij Apple hard hun best blijven doen om ons te beschermen...  :cool:
geplaatst door: nnsa
Even denken, wat heb ik liever…
Of zouden er fouten gelardeerd / gecamoufleerd worden met een sausje van ‘beveiligings updates’… ? Het leeglopen van een accu heeft natuurlijk niets te maken met ons te beschermen…
geplaatst door: PS-MacGek
Na de update van mijn iPhone 11 naar iOS 15.3.1 en mijn Apple Watch 4 naar WatchOS 8.4.2 was mijn wijzerplaat (Unity-licht) ineens van de Watch verdwenen.
Op de iPhone kan ik de wijzerplaat kiezen en instellen als huidige wijzerplaat, maar op de Watch gebeurt er helemaal niets.
Ik heb de Watch en de iPhone al opnieuw opgestart, maar dat heeft helaas niet geholpen.
😟
MacBook Pro Retina 16" (2019), Mac mini (2018), Mac mini (2012), iPhone 11.
Avatar made by Dale Humphries
geplaatst door: GeorgeM
@PS-MacGek: in dit soort gevallen moet je volgens mij je Apple Watch helemaal wissen en opnieuw beginnen.

@nnsa: je zit hier in het draadje over de Apple Watch, jouw reactie gaat over macOS.

En correctie-updates zijn toch ook niks nieuws?
geplaatst door: PS-MacGek
Uiteindelijk heeft een unpair / pair actie tussen iPhone en Watch de wijzerplaat weer beschikbaar gemaakt op mijn Apple Watch. 😀
MacBook Pro Retina 16" (2019), Mac mini (2018), Mac mini (2012), iPhone 11.
Avatar made by Dale Humphries