geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BigSur-icoon.jpg
Updates: macOS Big Sur 11.6.5 en Security Update 2022-003 Catalina
Nu de 12.3 update voor macOS Monterey uit is was het natuurlijk een kwestie van tijd voordat er ook updates voor de beveiliging van de twee versies van macOS daarvoor zouden komen. Want Apple voorziet de twee voorgaande versies van macOS altijd nog van dit soort updates.

Inmiddels is het zover, voor zowel macOS 11 Big Sur als macOS 10.15 Catalina heeft Apple een beveiligingsupdate klaarstaan. In beide gevallen is die te vinden in Systeemvoorkeuren →  Software-update, daar even wachten tot de update gevonden is en op ‘Werk nu bij’ klikken om de update te installeren. Je kan er ook voor kiezen om dit automatisch te laten gebeuren, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.macOS10.14SystemPreferencesSoftwareUpdate.jpg
Updates: macOS Big Sur 11.6.5 en Security Update 2022-003 Catalina


Wil je lezen wat er allemaal in deze updates is aangepast en gecorrigeerd op het gebied van beveiliging, dat kan via de link hieronder:


Voordat je een update van macOS installeert

Om te beginnen neem je met het installeren van een allereerste versie van een besturingssysteem altijd een risico. Ondanks al het beta-testen willen er nog wel eens bugs zijn die pas naar voren komen als miljoenen in plaats van duizenden mensen het testen. Maar je kan de risico’s natuurlijk wel enorm verminderen, onder andere door het maken van een goede backup.


Dat kan met Apple’s eigen Time Machine, hoe dat werkt vind je hier. Maar dat heeft één nadeel, je kan van zo’n backup niet opstarten, dus als je terug wilt gaan ben je mogelijk extra tijd kwijt.

Dat kan je vermijden door een backup te maken waarvan je ook kan opstarten, een zogenaamde bootable-backup. Dat kan bijvoorbeeld met  Carbon Copy Cloner. Dat programma heeft ook een aparte pagina speciaal voor iedereen die naar een nieuwe versie van macOS overstapt.

macOS installeren op een apart volume

Het is natuurlijk ook mogelijk om Monterey te installeren op een andere schijf, zodat je het  kan uitproberen en ermee werken zonder wat voor stress dan ook. De uitleg hoe je dat het best doet is hier te vinden. Wil je liever niet met een aparte schijf werken, dan is het natuurlijk ook mogelijk om een aparte partitie op je interne schijf speciaal hiervoor te maken. #macOS #Catalina #BigSur #Update
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.