geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
Update: watchOS 8.4 lost probleem met laders van derden op
Na de watchOS 8.3 update bleek dat sommige gebruikers problemen hadden met het opladen van hun Apple Watch met opladers van derde partijen. Had je dat nieuws gemist, dan kan je dat eventueel alsnog inhalen in dit eerdere nieuwsbericht hier op MacFreak.

Het is exact dit probleem dat Apple nu in de nieuwe watchOS 8.4 update aanpakt. Maar dat is niet het enige, in deze update voor de Apple Watch Series 3 en later (inclusief de Apple Watch SE) wordt ook een aantal verbeteringen voor de veiligheid toegevoegd. Dat zijn er acht in totaal, en die zijn allemaal bij elkaar op deze pagina te vinden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS8.4ReleaseNotes.jpg
Update: watchOS 8.4 lost probleem met laders van derden op


Hoe je een watchOS update installeert

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 14.4.

Heb je watchOS 7 al op je Apple Watch staan dan kan je een update ook op je Apple Watch zelf uitvoeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina


met dank aan forumlid ‘nnsa’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #watchOS #Update
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.