https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS13-icoon.jpg
13.5.1 update voor iOS en iPadOS uit, HomePod gaat naar 13.4.6
Een kleine twee weken na het uitkomen van iOS en iPadOS 13.5 heeft Apple voor beide besturingssystemen een update klaarstaan. Daar zitten ongetwijfeld ook bugfixes in, maar zoals zo vaak wordt door Apple alleen maar de veiligheid-update daarin vermeld.

Daarnaast is er ook een update voor HomePod. Daarbij is Apple altijd nog spaarzamer met de informatie, we moeten het doen met “HomePod software version 13.4.6 includes general improvements for stability and quality”. Met andere woorden, wij van Apple hebben het beste met je voor, en geloof ons op onze blauwe ogen. Dat het bij HomePod om versienummer 13.4.6 gaat is logisch als je weet dat dit eigenlijk ook het versienummer was voor iOS en iPadOS, voordat de API voor Covid-19-apps toegevoegd werd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS13.5.1ReleaseNotes.jpg
13.5.1 update voor iOS en iPadOS uit, HomePod gaat naar 13.4.6


Hierboven de release notes van iOS 13.5.1, die voor iPadOS zijn hetzelfde. De pagina waanaar verzen wordt kan je hier vinden. Als je daar doorklikt naar de pagina met “the security content of iOS 13.5.1 and iPadOS 13.5.1” dan vind je daar het volgende:

Citaat
Kernel

Available for: iPhone 6s and later, iPad Air 2 and later, iPad mini 4 and later, and iPod touch 7th generation
Impact: An application may be able to execute arbitrary code with kernel privileges
Description: A memory consumption issue was addressed with improved memory handling.
CVE-2020-9859: unc0ver

Daarbij is met name de naam aan het eind belangrijk, want unc0ver is ook de naam van de recente jailbreak. Deze update zorgt dan ook dat die weer ongedaan gemaakt wordt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePod13.4.6ReleaseNotes.jpg
13.5.1 update voor iOS en iPadOS uit, HomePod gaat naar 13.4.6


Uitleg over het installeren van software updates op HomePod zijn te vinden op deze pagina, daar vind je ook hoe je het automatisch updaten daarop uit kan zetten als je liever zelf wilt beslissen wanneer die uitgevoerd moet worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Apple-HomePod-Siri.jpg
13.5.1 update voor iOS en iPadOS uit, HomePod gaat naar 13.4.6


Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update. Let op, we raden altijd aan om systeemupdates alleen maar te installeren als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door die te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
13.5.1 update voor iOS en iPadOS uit, HomePod gaat naar 13.4.6


Heb je macOS 10.15 Catalina op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
13.5.1 update voor iOS en iPadOS uit, HomePod gaat naar 13.4.6


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke. Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
13.5.1 update voor iOS en iPadOS uit, HomePod gaat naar 13.4.6met dank aan forumlid ‘fred44nl’, die dit nieuws als eerste op het forum meldde #iOS #iPadOS #iPhone #iPodTouch #iPad
geplaatst door: Robert
Ook een supplemental update voor 10.15.5 beschikbaar
geplaatst door: Feek