geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Vanaf 31 januari 2022 mogelijkheid om accounts te verwijderen verplicht
Apple is bezig de voorwaarden van de App Store steeds verder aan te scherpen in ons voordeel. Een nieuwe regel bepaalt bijvoorbeeld dat ontwikkelaars bij de mogelijkheid om een account te maken ook de mogelijkheid moet bieden om het daarna weer te verwijderen.

Logisch, als je bijvoorbeeld op ‘remove account’ zoekt dan zie je dat dit eindeloos veel resultaten geeft. Er zijn nu eenmaal veel apps die je erg graag wilt binnenhalen, maar die niet hetzelfde enthousiasme tonen wanneer jij beslist dat je het niet langer wilt gebruiken. Wat ook weer consequenties voor je privacy kan hebben: hoe meer accounts, hoe groter de kans dat jouw gegevens op een gegeven moment op straat komen te liggen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AccountsVerwijderenVerplicht.jpg
Vanaf 31 januari 2022 mogelijkheid om accounts te verwijderen verplicht

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Hierboven zie je het stuk waarom het gaat, het gaat hier om de zin “If your app supports account creation, you must also offer account deletion within the app.”  De zin erna is trouwens ook belangrijk: “Apps may not require users to enter personal information to function, except when directly relevant to the core functionality of the app or required by law.”

Zoals je in de titel al kon lezen, zal deze regel ingaan op 31 januari van het komend jaar. #AppStore
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Wordt donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.