geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Maps-icoon-iOS11.jpg
Vanaf nu in Nederland incidenten melden in Apple’s Kaarten-app
De afgelopen tijd heeft Apple weer een aantal dingen aan de eigen Kaarten-app (Maps) toegevoegd en verbeterd. Zo laat het inmiddels flitsers in Nederland zien en is de kleur van de kaarten aangepast, waardoor het verschil tussen weilanden en het stedelijk gebied veel duidelijker is.

Voor iedereen met minimaal iOS 14.5 is daar nu een mogelijkheid toegevoegd: het is nu mogelijk om incidenten te melden in de Kaarten-app op de iPhone. Denk aan een ongeval of een ander gevaar, maar dat kan ook een snelheidscontrole zijn. Let op, in het Apple Support-artikel hierover staat dat melding maken van incidenten alleen beschikbaar is in de VS en het vasteland van China , maar dat artikel is op 6 mei 2021 voor het laatst bijgewerkt, dit moet kennelijk nog worden aangepast.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS14iPhone12ProMapsDirectionsReportAnIncident.jpg
Vanaf nu in Nederland incidenten melden in Apple’s Kaarten-app


Op de schermafbeeldingen hierboven zie je waar je deze functie kan vinden, maar dat wil je natuurlijk niet bedienen tijdens het rijden. Daarvoor gebruik je Siri, die onder andere de volgende commando’s al begrijpt:

  • Er is iets op de weg
  • Er is een crash verderop
  • Er is hier een snelheidscontrole
  • Er is een ongeval / gevaar / snelheidscontrole / snelheidscontrole / incident
  • Meld een ongeval / gevaar / snelheidscontrole / snelheidscontrole / incident
  • Wis het ongeval / gevaar / incident
  • Het gevaar is weg
  • Het incident is er niet meer
  • Er is een ongeluk dat er nog steeds is

Apple evalueert deze incidentenrapporten en zal ze alleen op de kaart weergeven als er een hoge mate van vertrouwen bestaat dat het echt is Tijdens het navigeren worden ongevallen en gevaren op de kaart weergegeven, met een afstand en de mogelijkheid om te melden dat ze zijn verholpen. Snelheidswaarschuwingen worden ook weergegeven, maar zonder kaartweergave, afstand of de mogelijkheid om ze te wissen.

Zoals met alle Maps-functies, doet Apple er alles aan om persoonlijke informatie veilig te houden en heeft privacy ingebouwd in de kern van deze functie. Met Maps is inloggen niet vereist en is het op geen enkele manier verbonden met een Apple ID.

Gepersonaliseerde functies, zoals het voorstellen van vertrektijd om de volgende afspraak te maken, worden gemaakt met behulp van intelligentie op het apparaat. Alle gegevens die door Maps worden verzameld tijdens het gebruik van de app, zoals zoektermen, navigatieroutering en verkeersinformatie, worden gekoppeld aan willekeurige identificatiegegevens die voortdurend opnieuw worden ingesteld om de optimale ervaring te garanderen en om Maps te verbeteren.

Uitrol

Apple heeft MacFreak nu laten weten dat dit actief wordt in Nederland, maar het wordt gefaseerd uitgerold. Het is dus mogelijk dat dit bij jou al werkt, maar het kan ook nog even duren. #iOS #iPhone #Kaarten
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: Welldone
Helaas.. iPhone Xs met iOS 14.7.1 heeft deze functie nog niet (in NL). Ook de commando's worden niet herkend.
geplaatst door: Mathy
Hallo MacFreaks

Op m'n SE eerste generatie met iOS 15 (meest recente public beta versie) doet ie het schijnbaar ook al, want toen ik, na het lezen van bovenstaand bericht, om het uit te proberen een route liet uitstippelen meldde de stem van Apple Maps dat het mogelijk was om genoemde zaken te melden.  Toen ik het nog eens probeerde deed ie dat niet meer. 

groetjes

Mathy
geplaatst door: Robert
Heb een korte alinea aan het eind toegevoegd over de uitrol hiervan.

Die is op dit moment bezig en dus waarschijnlijk de reden van de ervaringen hierboven.
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.