https://www.macfreak.nl/modules/news/images/spotify-logo.png
Vanaf vandaag Siri ook voor Spotify te gebruiken, ook op Apple TV
Eén van de voordelen van Apple Music tot nu toe was dat je daarvoor Siri kan gebruiken om snel naar het volgende of vorige nummer te gaan, specifieke nummers af te laten spelen, etc. Maar dat was gereserveerd voor Apple Music, je had er dus weinig aan als je een andere streaming service gebruikte.

Het stukje hierboven staat niet voor niets in de verleden tijd, Spotify heeft net een nieuwe versie van de eigen app (versienummer 8.5.26) uitgebracht waarmee je Siri nu wel kan gebruiken. Daarvoor kan je dezelfde commando’s als voor Apple Music gebruiken, je moet er alleen “op Spotify” aan het eind aan toevoegen. Als je Spotify al op je iDevice hebt staan is de app updaten via de App Store voldoende. Voor deze update heb je minimaal iOS 10.0 nodig, om Siri te gebruiken moet je minimaal iOS 13 in gebruik hebben.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SpotifyGenresEnStemmingen.jpg
Vanaf vandaag Siri ook voor Spotify te gebruiken, ook op Apple TV


Spotify nu ook op Apple TV

In de release notes bij deze update is ook te lezen dat deze versie ook werkt voor de Apple TV, maar die versie komt pas later vandaag uit. Voor iedereen die voor Spotify kiest in plaats van Apple Music natuurlijk goed nieuws, het lijkt voor de hand te liggen dat deze app op de Apple TV ook veel gebruikt zal gaan worden. Hieronder de (gedeeltelijk Engelstalige) compete release notes die bij versie 8.5.26 van de Spotify-app geleverd worden:

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTV-SpotifyLogo.jpg
Vanaf vandaag Siri ook voor Spotify te gebruiken, ook op Apple TV


Citaat
We zijn voortdurend bezig om Spotify nóg beter te maken. Wil je niets missen? Zorg er dan voor dat je automatisch updates ontvangt.

Bug fixes and improvements in this version include:
- Siri available on iOS 13: Control your Spotify listening experience on iPhone, iPad, Carplay, AirPods, and HomePod via Airplay.
- Low data mode on iOS 13: Spotify will now turn on Data Saver when your device’s Low Data Mode is turned on.
- Spotify now available on Apple TV: Download it via the tvOS App Store or enable “automatically install apps” in tvOS settings to install it.Bereik MacFreak’s 85.000 maandelijkse bezoekers met sponsoring, advertorials of pagelinks.
Reach MacFreak’s 85.000 monthly visitors through sponsoring, advertorials or pagelinks.
geplaatst door: Robert
Inderdaad goed nieuws! Nu hoeft Apple er alleen nog maar voor te zorgen dat dat Siri een beetje werkt in het Nederlands. Mijn eerdere pogingen heb ik maar moedeloos opgegeven. Maar zo iets moet je eens in het jaar de kans geven, het wordt uiteindelijk wel bruikbaar, hopelijk...
geplaatst door: puk1980
Ik luister nu naar The League Unlimited Orchestra.