geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
Veel details van de AirTags, ook hoe je er een gaatje in kan boren
Bij iFixit hebben ze de Tile Mate, Samsung’s Galaxy SmartTag en Apple’s nieuwe AirTag uitgebreid met elkaar vergeleken. Daarbij begonnen ze deze onder een röntgenscanner te leggen, waardoor meteen opviel hoe groot het speakertje is in verhouding tot de rest van de AirTag.

De reden is eigenlijk de essentie van Apple: door een echte speaker met een magneet te gebruiken klinkt een AirTag veel beter dan de rest, die piezo-speakertjes gebruiken. Als je dat overdreven vindt, je hoort een AirTag waarschijnlijk maar zelden, dan is het tijd om je wat meer in Apple te verdiepen. Hieronder de röntgen-scan, het relatief enorme grote donkere gedeelte is de speaker, het printplaatje is voorbeeldig klein, zeker als je meeneemt dat het de enige is met ultra-wideband technologie.


Verder zijn ze er bij iFixit natuurlijk erg over te spreken dat dit een device is van Apple wat niet alleen open te maken is, maar zelfs een handleiding erbij levert om uit te leggen hoe dat moet!

Het hele artikel van iFixit is leuk en interessant om te lezen, maar één ding lichten we er nog even uit: de mogelijkheid om een (klein) gaatje in een AirTag te boren. In de video hieronder kan je zien op welke plekken dat mogelijk is, iets te groot of iets ernaast betekent natuurlijk het einde van de AirTag.


In plaats van het risico te nemen van zelf een gaatje in een AirTag boren raden wij aan om een goede houder er voor te kopen. Voor die van Apple zelf betaal je natuurlijk de hoofdprijs (minstens 35 euro), maar voor de AirTag-houder van Belkin ben je al bij Apple zelf een stuk minder kwijt (€ 13,95).

Houders voor AirTags

Maar er zijn inmiddels al veel meer houders voor AirTags te koop, hieronder een aantal opties:

TagVault van ElevationLab (de stevigste die ze onzichtbaar maakt)

de hoesjes van Moment (die je AirTags helemaal verbergen)

de sleutelhangers en brillenkoord-houder van Nomad (bril ook een optie)

de sleutelhangers van Spigen (stoer en stevig)

de sleutelhanger van dbrand (opvallende kleuren)

Het jammere van het lijstje hierboven is dat ze op dit moment allemaal alleen nog maar in de VS te koop zijn. Maar het lijkt voor de hand te liggen dat daar de komende tijd verandering in komt, tot die tijd kan je ze daar natuurlijk zelf bestellen. #AirTags
geplaatst door: David Bosman
Airtags zouden er ook een leuke/interessante functie bij kunnen krijgen als je ook toegang krijgt tot de interne speaker en hiermee een zelfgekozen geluid kunt afspelen, cq er geluid naar toe kunt streamen.
geplaatst door: orange
Citaat
...raden wij aan om een goede houder er voor te kopen. Voor die van Apple zelf betaal je natuurlijk de hoofdprijs (minstens 35 euro)...
Die 35 euro is alleen voor de paupers onder de Apple-gebruikers.
Daar ga je toch niet mee lopen?!

https://www.apple.com/shop/select-airtag-hermes

 :happy:
'orange' = Karel-Willem