geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Veel mensen willen AirTags, blauwe iMac het populairst, en nog meer
Het Amerikaanse onderzoeksbureau SellCell heeft ruim 3.000 gebruikers van iPhones en iPads van 18 jaar en ouder ondervraagd, de resultaten zijn op zijn minst interessant. Zo blijkt van deze groep bijvoorbeeld 61 procent van plan minstens één AirTag te kopen.

Daarbij heeft 54 procent geen probleem met de prijs daarvan, vindt 32 procent de prijs redelijk en maar 14 procent vindt ze te duur. Ook werd deze groep gevraagd weke kleur van de nieuwe iMac hun voorkeur heeft en 33,4 procent koos daarbij voor de blauwe uitvoering. Vlak daarachter komt zilver (30,1 procent) en daarna de groene (13,4 procent). Tenslotte komen geel (6,8 procent), roze (4,1 procent) en oranje (3,3 procent). Als dit ook in het koopgedrag tot uiting gaat komen lijkt het de vraag of Apple de iMac in zoveel kleuren zal blijven aanbieden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.24-inch-iMac2021ZevenKleuren.jpg
Veel mensen willen AirTags, blauwe iMac het populairst, en nog meer


iPad Pro‌

Maar liefst 29,4 procent van deze groep wil de nieuwe iPad Pro met M1 chip kopen. Maar hoewel daarvan alleen het 12,9-inch model het Liquid Retina XDR mini-LED display heeft, kiest een ruime meerderheid (66 procent) voor het kleinere 11-inch model, die hetzelfde LED display heeft als het bestaande model. Kennelijk is het verschil in prijs toch belangrijker dan het betere scherm.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadPro2021FeaturesLiquidRetinaXDR.jpg
Veel mensen willen AirTags, blauwe iMac het populairst, en nog meer


De wensen

Er werd ook nog gevraagd of er wensen voor de toekomst zijn. Daarbij scoorde Face ID voor iMacs en alle MacBook modellen opvallend hoog (82 procent), terwijl voor de iPhone een minderheid (21 procent) juist graag Touch ID weer terug zou willen hebben.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.PresentatieFaceIDZonderPhilSchiller.jpg
Veel mensen willen AirTags, blauwe iMac het populairst, en nog meer


Een ProMotion display, een 120 MHz scherm waardoor het beeld nog vloeiender ‘scrollt’, was favoriet bij 17 procent en 15 procent vindt een kleinere uitsparing (de ‘notch’) belangrijk of zouden die graag helemaal zien verdwijnen. En 12 procent zou graag weer een lader terug in de doos van een toekomstige iPhone.

Ook kwam een kleinere iPhone als optie bij de wensen voorbij, maar dat was bij maar 5 procent. Een vouwbare iPhone scoorde nog een stuk lager (1 procent) en de vervanging van de Lightning-poort door USB-C 0,8 procent).


Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: ElectricCat
Tussen groen en geel zit ook nog de paarse iMac met – 8.9 procent die hem het mooitste vind.