geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro2021-icoon-3.jpg
Veel rekenkracht nodig? De nieuwe MacBook Pro betaalt zichzelf terug
Dat de nieuwe 14-inch MacBook Pro en 16-inch MacBook Pro een enorme stap vooruit betekenen in rekenkracht, terwijl ze relatief erg weinig energie verbruiken, is inmiddels algemeen bekend. Bij bedrijven waar deze rekenkracht zich vertaalt in meer en sneller resultaat is dat ook doorgedrongen.

Bij bedrijven als Uber, Shopify, Reddit en Twitter worden alle ontwikkelaars inmiddels voorzien van deze nieuwe MacBook Pro’s, te zien in de tweets hieronder en in deze post van Gergely Orosz van de blog The Pragmatic Engineer op LinkedIn. Film, 3D en het ontwikkelen van apps zijn allemaal werkvelden waarin veel tijd verspild wordt omdat er gewacht wordt op het renderen van het materiaal, of voordat de build van een nieuwe app klaar is. Snellere Macs besparen dus geld.In de tweet hieronder rekent een medewerker van Reddit het voor. Met de nieuwe MacBook Pro modellen kan hetzelfde in de helft van de tijd gedaan worden. Voor een team van negen medewerkers werd voor de aanschaf 32.000 dollar betaald, maar dit betekent een besparing over het komend jaar van maar liefst 100.000 dollar. En het break-even punt, het moment dat de investering er al ‘is uitgehaald’ wordt al binnen drie maanden gehaald.


De rekensom is een simpele, als de tijd die bespaard wordt meer geld opbrengt dan wat er voor zo’n MacBook Pro betaald wordt, dan moet je er niet eens over nadenken. In alle andere gevallen dan is het misschien de moeite om er iets langer over te denken, maar als het gaat om het vervangen van een veel oudere Mac dan loont het natuurlijk ook al een stuk sneller. #MacBookPro
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: Mac Hammer Fan
Voor de EFI-firmware werd inmiddels al gekeken. Nu nog de problemen van memory leaks en USB hubs oplossen en het wordt interessant.
2x Mac Pro 2009 Hex 3.33 + OWC SSD + Radeon 580 / Geforce 980; MacBook Pro 2015 QC 2.2; MacBook 2007 DC 2.2; G5 2005 Dual Core 2.3: iPhone SE, iPad 2018
geplaatst door: A Henket
Die memory leaks heb ik onder Intel ook of toch tenminste herken ik mijn laptop niet echt meer sinds Monterey. Sniebest
geplaatst door: puk1980
En voor verreweg de meesten is een M1 Pro meer dan voldoende (en de M1 Max overkill).

Certified Terminal Guru.
geplaatst door: puk1980
Zelfde boodschap.

Certified Terminal Guru.