geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleCarkey-icoon.jpg
Autosleutels kunnen nu ook gedeeld worden met Android telefoons
In 2020 introduceerde Apple de mogelijkheid om auto’s open te maken door simpelweg je iPhone bij de deur van de bestuurder te houden. Deze autosleutels worden aan de de Wallet-app toegevoegd en erin bewaard op dezelfde manier als bijvoorbeeld een credit of debiet-kaart.

Op dit moment zijn er nog maar erg weinig auto’s waarmee dit werkt, het zijn vooral de duurdere modellen van BMW, Kia en Genesis. Dat het nu ook mogelijk is om deze autosleutels met Android te delen komt onder andere doordat Apple hard bezig is geweest met de Internet Engineering Task Force (IETF) en andere om te komen tot een standaard voor deze industrie.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.CarKeysInWallet.jpg
Autosleutels kunnen nu ook gedeeld worden met Android telefoons


Op dit moment werkt het delen van deze autosleutels met Google’s Pixel devices en via apps als Aplle’s eigen Berichten-app en WhatsApp. Om een autosleutel te delen klik je daarop in de Wallet-app, kies je de Deel-knop en volg je de stappen die je voorgeschoteld krijgt.

Volgens Apple zal Google binnenkort deze functie gaan uitrollen naar alle Android telefoons waar minimaal Android 12 op draait. Meer over autosleutels in de Wallet-app is te vinden op deze pagina.


Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.