geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone7-en-7Plus-icoon.jpg
Versoepelde garantie iPhones met niet door Apple vervangen scherm
De meesten van ons zullen het weten, tijdens de garantieperiode is het verstandig om niet zelf iets aan een iPhone te (laten) repareren want daarmee verspeel je waarschijnlijk de garantie van Apple. Vooral vervelend als je scherm kapot gaat, want dan moet je dat min of meer verplicht bij Apple zelf laten repareren, niet altijd de goedkoopste optie.

Daar lijkt verandering in te zijn gekomen, want MacRumors heeft een interne memo van Apple in handen gekregen waarin te lezen is dat vanaf nu er wel degelijk garantie op een iPhone verleend kan worden waarvan eerder door een andere partij het scherm vervangen is. Ook als dat scherm zelf niet van Apple afkomstig is. Tenminste, als de rest van de iPhone bij die reparatie niet beschadigd is.

Of deze aanpassing van het beleid ook buiten de VS geldt is (nog) niet bekend. De memo waar MacRumows de hand op heeft weten te leggen geldt in ieder geval voor de VS en Canada. Het lijkt voor de hand te liggen dat dit beleid internationaal geldt, of gaat gelden.Apple Store of ASP blijft beste garantie

Ook bij dit nieuwe beleid is de veiligste manier om je iPhone te laten repareren nog altijd bij de Apple Store. Mocht er dan een (kleine) beschadiging ontstaan aan een ander onderdeel, dan ben je daar altijd voor gedekt. Met andere woorden, bij de Apple Store loop je geen enkel risico op het verspelen van je garantie, in welk geval dan ook.

Nog steeds redenen voor vervallen garantie

Een scherm dat vervangen is door een derde partij is dus waarschijnlijk geen probleem meer. Maar let op, er zijn nog steeds veel andere onderdelen van derde partijen die nog steeds een reden tot het weigeren van garantie zijn. Apple noemt daarbij de volgende voorbeelden: aluminium behuizingen, moederborden, batterijen, Lightning connectors, koptelefoon-aansluitingen, volume knoppen, mute knoppen, slaap/wek knoppen en sommige microfoons.


Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.