geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/VirtualReality-icoon.jpg
Volgend jaar een Virtual Reality headset van Apple? (Upd.)
De geruchten over een Virtual Reality headset van Apple doen al een tijdje de ronde. The Information komt nu met meer informatie (betaallink) over informatie uit meerdere afbeeldingen en betrouwbare bronnen over wat nu al een ‘late-stage prototype’ zou zijn.

Volgens deze rapportage zou deze headset met meer dan een dozijn camera’s uitgerust zijn, om onder andere de bewegingen van de handen van de drager erg goed te kunnen volgen. Daarbij zouden er twee 8K displays in zitten, sensors die automatisch de bewegingen van de ogen van de gebruiker volgen. De camera’s aan de buitenkant zouden in ‘real-time’ de omgeving op die displays kunnen projecteren, waarbij die beelden met virtual reality gecombineerd zouden kunnen worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.VirtualRealityBrilPrototype022021.jpg
Volgend jaar een Virtual Reality headset van Apple? (Upd.)


Eén van de banden die deze bril om het hoofd houden zou voorzien zijn van speakers die ruimtelijke audio kunnen weergeven, net zoals nu al mogelijk is met de AirPods Pro en AirPods Max. Een andere band zou extra batterijen ingebouwd hebben, zodat de bril langer te gebruiken zal zijn voordat die weer opgeladen moet  worden. Mogelijk worden die banden in verschillende kleuren aangeboden, net zoals de oorkussens van de AIrPods Max.

Er zou nog niet definitief beslist zijn op welke manier deze bril bestuurd zou worden. Bij Apple zou nu nog geëxperimenteerd worden met een klein device dat aan een vinger gedragen zou worden. Daarnaast zou de headset niet alleen reageren op oog-, maar op hand-bewegingen. Er zou ook een prototype zijn met een draaiknop aan de zijkant.

Prijs en moment van uitbrengen

Apple zou op dit moment een prijs van rond de 3.000 dollar overwegen. Als dat klopt dan zou de prijs in de buurt van de HoloLens 2 van Microsoft liggen, daarvan ligt de prijs rond de 3.500 dollar. Dat betekent ook dat het gaat om een product voor een relatief kleine doelgroep, Apple zou van plan zijn om in het eerste jaar er 250.000 stuks van te produceren.

Sommige van deze details zijn al eerder naar buiten gekomen, onder andere in dit artikel van CNet. Net zoals in dat artikel denken de informanten van The Information ook dat deze headset op zijn vroegst in 2022 op de markt zal verschijnen.


Update: De tekening hierboven doet natuurlik geen recht aan iets dat Apple uit zou brengen, bij alles wat er uit Cupertino komt wordt nu eenmaal altijd erg veel aandacht aan het design besteed. Daarom hieronder een aantal door foto's waarin de headset door de computer is gegenereerd, die waarschijnlijk een stuk dichter bij de waarheid liggen.

Deze afbeeldingen zijn gemaakt door Antonio De Rosa en te vinden op deze pagina, hieronder alvast een aantal daarvan.
 #VirtualReality
MacFreak steunen en advertenties achter je laten? Word donateur.
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Volgend jaar een Virtual Reality headset van Apple? (Upd.)
11 februari 2021 - 11:58    reactie #1
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.