geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPadAir2022-icoon.jpg
Niet iedereen is blij met de nieuwe iPad Air
Nu de eerste exemplaren van de nieuwe, 5e generatie, iPad Air bij mensen is gearriveerd komen er ook klachten. De aluminium behuizing van de nieuwe iPad Air zou dunner zijn uitgevoerd, waardoor het holler zou aanvoelen en onder druk eerder zou gaan kraken.

Zoals bijna altijd in dit soort gevallen zijn de klachten vooral op Reddit te lezen, onder andere in dit draadje. Daarbij lijken het vooral mensen te zijn met ervaring met de vorige generatie iPad Air, want het valt meteen op dat er bij de klachten vaak een vergelijk tussen het nieuwe en het vorige model gemaakt wordt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadAir2022M1.jpg
Niet iedereen is blij met de nieuwe iPad Air


Hieronder de openings-post van dat draadje:

Citaat
I ordered and received two blue iPad Air 2022 today and I’m a bit shocked. The aluminium backplate is a lot thinner than on the iPad 4 which I also have. You can almost feel the battery through the plate when you hold the device. Both iPads have the same feeling and are making creaking noises when you hold them. This did not happen on the iPad Air 4. Both are going back but is it just me? I also asked a second person and she felt it too.
Het is onduidelijk of er inderdaad problemen zijn met de kwaliteit van deze nieuwe iPad Air of dat het gaat om mensen die deze teveel vergelijken met het model van de vorige generatie. Daarbij lijkt het “can almost feel the battery through the plate when you hold the device” een nogal emotionele observatie, die weinig of niets te maken heeft met iets waar Apple iets aan kan doen.

Het interessantst lijkt dan ook het commentaar over het kraken, waarbij één van de reacties duidelijk maakt dat je daar niets van merkt als de iPad Air in een case zit:

Citaat
Confirm the same here on my blue Air 5. Feels like I can feel the inside from the back. More than OK once I put it in my folio case, but feels weird when naked
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPadAirMagicKeyboardApplePencil.jpg
Niet iedereen is blij met de nieuwe iPad Air
 #iPadAir
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Niet iedereen blij is met de nieuwe iPad Air
22 maart 2022 - 11:25    reactie #1
geplaatst door: doctor_apple
Zeer gewaardeerde Roerganger des goedes Mac-levens, Robert ...

"Daarbij lijkt het [...] nogal emotionele observatie, die weinig of niets te maken heeft met iets waar Apple wat aan kan doen.

Het interessants lijkt dan ook de commentaren over het kraken, waarbij één van de reacties duidelijk maakt dat je daar niets van merkt als de iPad Air in een case zit
"

*Diepe zucht* ... Alles dat zwak is, kan stevig aanvoelen in een Case ... Heb hier een Surface Go onder de hand waar ik - as I type - op werk en hiermee kan ik (morbide en theatraal gesteld) dat vervelende ventje dat super-irritant hier in het café luidruchtig zit te bellen zo ongeveer zijn hersens inslaan ... En noch zal het apparaat een kraakje geven of een probleem hebben met opstarten.

Na enige tijd deze baksteen te hebben gebruikt is me iets opgevallen, iets wat ik nooit, ooit, ever heb aangedurfd en eigenlijk nu bijna continue doe: bij de kleine lelijkerd gebruik ik h-e-l-e-m-a-a-l geen hoes.

Maar goed, ik snap dat er een wereldwijd tekort is aan grondstoffen, maar je kunt natuurlijk bepaalde zaken "iets te zuinig" aanpakken.

Heb hier meerdere sleeves, skins, hoesjes liggen, behalve dan voor de (emotioneel onvolprezen lelijkerd, de Surface). Stiekem ligt het hart natuurlijk bij Apple, maar nu de realiteitszin. Hoe praktisch, ecologisch en econimisch is het gebruik van hoesjes?

Ga weer vrolijk verder met de werkzaamheden op deze kleine lelijkerd (nogal robuust qua bouw), en ben vanavond ook weer blij als ik weer eens een creatief avondje op macOS mag hebben, maar ... Als ik het zo lees, met een iPad waar ik het binnenwerk zou voelen door licht te drukken op de achterkan? Zeker gelet de prijs en USECASE (onderweg/mobiel gebruik/notitites/etc), zou ik niet bepaald happy of er gerust op zijn.


De onvolprezen lelijkerd: "de baksteen" ...

Ennuh, ik heb stiekem een hoes, als ik bijvoorbeeld ergens bij een industrieel of "in het veld" eens aantekeningen moet maken, dat is een gepantserde skins. Ja, op die manier is alles natuurlijk te beschermen. Dus die opmerking inzake de hoes ... Sja ... Het apparaat zelf wat steviger maken lijkt me een betere optie voor model 2023/2024  :happy: ... Zal komende weken ongetwijfeld een exemplaar onder handen krijgen, ben benieuwd hoe dat aanvoelt. Ik heb ooit in een vlaag van verstandsverbijstering een ultra-goedkope Android tablet gekocht voor het kind met zo'n fluffy achterkand waarbij je daar alles voelt zitten. Een schrik om dat ding onderweg aan te zetten, je hebt het gevoel dat alleen door naar te kijken dat ding spontaan uit elkaar kan vallen.


... Het type tablet dat nogal is mishandeld ... Krom getrokken en nog steeds werkend ...
Mag hopen dat dit gevoel bij genoemde kopers van de iPad Air toch echt anders is bij hun iPad. En ja, het is een gevoel.

De Lenovo tablet heeft meerdere klappen overleeft, inclusief vallen van grotere hoogte en toen Oma op de Tablet is gaan zitten omdat kleindochter de Tablet niet op de meest intelligente plek had gestopt, trok de Tablet krom. Ziet er zielig uit, maar werkt prima. Maar vergeleken met "de onvolprezen lelijkerd, de baksteen" ... Zit en een paar honderd euro verschil en ook wat grammetjes aan kwaliteit. Voor dat geld verwacht je natuurlijk bij de koning onder det tablets natuurlijk geen millimeter minder aan kwaliteit ...Dergelijke verwachting hebben (denk ik) ook de kopers van de nieuwe iPad Air (vermoed ik).

Groetjes!

En ... nu ... een koffie!

Doctor :apple:

*) disclaimer: nee, de persoon in kwestie is niet omgebracht, geen daad bij het woord gevoegd ... De knuppel is inmiddels uit het café verdwenen (de here is geprezen) ...

Niet iedereen is blij met de nieuwe iPad Air
22 maart 2022 - 11:54    reactie #2
geplaatst door: Robert
@doctor_apple:ik geef alleen maar iets aan, ik zeg niet dat het het ei van Columbus is.

Daarbij is altijd een beetje voorzichtigheid verstandig bij de klachten op het internet in het algemeen en op Reddit in het bijzonder. Want daar zitten ook aardig wat mensen die erg graag klagen...
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Niet iedereen is blij met de nieuwe iPad Air
22 maart 2022 - 14:32    reactie #3
geplaatst door: iSan
Klopt, Robert. Gewoon zelf uitproberen. Er zijn genoeg mensen die klagen om te klagen. De iPad Air's, zowel vorige als de nieuwe, zijn gewoon erg mooi en strak.
Niet iedereen is blij met de nieuwe iPad Air
22 maart 2022 - 20:27    reactie #4
geplaatst door: Appelflap
- citaat -
You can almost feel the battery
- einde citaat -

Je kan volgens de persoon de accu bijna voelen wanneer je het toestel vasthoud.
Twee vragen hierbij.
1.  'Bijna' voelen. D.w.z. eigenlijk nog niet voelen dan. Vanwaar dan deze opmerking?  :wacko:
2. Indien de persoon het 'bijna' voelt - en dus eigenlijk nog niet voelt - hoe weet hij of zij dan dat het de accu is? Is het de ontwerper van het toestel of een reparateur die de interne onderdelen van de laatste generatie iPads kent?   :happy:
Niet iedereen is blij met de nieuwe iPad Air
22 maart 2022 - 20:53    reactie #5
geplaatst door: JPZ
Alles wat nieuw is wordt door sommigen altijd gezien als achteruitgang, en de klagers zijn eerder geneigd van zich te laten horen dannde 90% die tevreden is…..
300+ New Features! 50 or so might not be intended but they're still new!
Niet iedereen is blij met de nieuwe iPad Air
22 maart 2022 - 21:02    reactie #6
geplaatst door: Appelflap
Ik was eigenlijk best wel tevreden met de keynote en de nieuwe producten zien er goed uit.
Niet iedereen is blij met de nieuwe iPad Air
23 maart 2022 - 08:58    reactie #7
geplaatst door: orange
Ja, absoluut.

Maar 'er goed uit zien', en 'goed zijn' zijn dan toch wel twee verschillende dingen. ;)

Neem nu die mooie in hoogte verstelbare monitor waar je minimaal 2100 euro voor kwijt bent bijvoorbeeld: