geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Thunderbolt_logo.png
Volgende generatie Thunderbolt waarschijnlijk twee keer zo snel
Bij de introductie van Thunderbolt werd voor de toekomst een snelheid van 100 Gbit per seconde beloofd, en we komen steeds meer in die buurt. Want Thunderbolt 5 gaat de 40 Gbit per seconde van Thunderbolt 4 waarschijnlijk verdubbelen, waarbij nog steeds de USB-C connector gebruikt zal worden.

Dit weten we door een tweet van Gregory Bryant, de Executive Vice President en General Manager van de Client Computing Group bij Intel. Die was op bezoek bij een vestiging in Israël en tweette daar iets té enthousiast over. Want daarbij stuurde hij een aantal foto’s mee, waarbij van alles over Thunderbolt 5 te lezen was. Een voorbeeld daarvan is “80G PHY Technology”, wat betekent dat er gewerkt wordt aan een zogenaamde ‘physical layer’ voor 80G aansluitingen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.IntelLekThunderbolt.jpg
Volgende generatie Thunderbolt waarschijnlijk twee keer zo snel

klik op de afbeelding voor een grotere versie

En het “USB 80G is targeted to support the existing USB-C ecosystem” maakt duidelijk dat ook in deze generatie nog steeds USB-C als connector gebruikt zal worden, maar bij deze generatie dus met twee keer zoveel bandbreedte.

Gelukkig bewaarden ze bij AnandTech meteen de originele foto, die je hierboven zelf ook kan zien en uitvergroten (het grootst te zien als je de foto in een nieuwe tab opent). Gregory Bryant heeft inmiddels de afbeeldingen in zijn tweet (hieronder te zien) aangepast, maar de ‘schade’ was natuurlijk al geleden.
 #Thunderbolt
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.