https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EU-logo.jpg
Apple gaat NFC van iPhones beschikbaar maken voor Brexit-app
De iPhone 6, die uitkwam in september 2016, was de eerste iPhone waar Near Field Communication (NFC) ingebouwd werd. Daardoor is het mogelijk om met die iPhones te betalen met Apple Pay. Net zoals  alle Apple Watch-modellen, die vanaf het begin al NFC ingebouwd hebben.

Woon je in het Verenigd Koninkrijk en wil je gebruik willen maken van de "EU Exit: ID Document Check"-app en heb je een iPhone, dan had je tot nu toe simpelweg pech. Er is alleen een app voor Android, de raad van de regering om dan maar even zo’n toestel van een kennis of vriend te lenen krijg natuurlijk de handen niet op elkaar. Dus werd er op het hoogste niveau intensief overleg gevoerd, en inmiddels is het zover, voor het eind van dit jaar komt er ook een iPhone-app.Het laat nog eens zien dat de manier waarop Apple probeert iOS zo veilig mogelijk te houden veel voordelen heeft, maar af en toe ook wel eens stevig dwars wil zitten.

Mocht je in het VK wonen en jezelf eerder willen registreren, op deze pagina vind je naast de optie van de Android-app ook de mogelijkheid om het te doen met een combinatie van online en via de post. Omdat er nog steeds geen enkele garantie is dat Brexit niet een stuk eerder dan eind van dit jaar plaats zal vinden lijkt dat helemaal niet zo’n slechte optie.

Of je volgt alsnog de eerdere raad van hogerhand, en leent even een Android telefoon van een vriend of kennis.


Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert