Vreemde problemen bij iCloud voor Windows
23 november 2022 - 08:30   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iCloud-icoon-Yosemite.jpg
Vreemde problemen bij iCloud voor Windows
Gebruik jij iCloud voor Windows, of ken je iemand die dat doet, dan is het mogelijk dat je daar op dit moment vreemde problemen bij tegenkomt. Zo zijn er problemen bij video’s die niet meer af willen spelen omdat er een melding verschijnt over corrupte data.

En er zijn zelfs gevallen van mensen die foto’s van anderen in hun bibliotheek zien verschijnen, een serieus probleem voor ieder bedrijf dat privacy ook maar een beetje serieus neemt, dus extra voor Apple. Het zou vooral voorkomen bij mensen met een van de iPhone 13 Pro of iPhone 14 Pro modellen, bij de video’s zijn er zwarte lijnen te zien of zelfs een helemaal zwart beeld, waardoor niet meer goed te bekijken zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS16iCloudGedeeldeFotobibliotheek.jpg
Vreemde problemen bij iCloud voor Windows


Hieronder een ervaring van één van de mensen die deze problemen is tegen gekomen:

Citaat
iCloud for Windows is corrupting videos recorded from an iPhone 14 pro max resulting in black videos with scan lines. On rare occasions, it is inserting stills into videos from unknown sources, possibly other's iCloud accounts. I've been shown photos of other people's families I've never seen in my life, soccer games, and other random photos. Obviously, this is extremely concerning and does not exactly make me feel safe using iCloud.
En hieronder de vrije vertaling:

Citaat
iCloud voor Windows beschadigt video's die zijn opgenomen met een iPhone 14 Pro Max, wat resulteert in zwarte video's met scanlijnen. In zeldzame gevallen voegt het foto's toe aan video's van onbekende bronnen, mogelijk van iCloud-accounts van anderen. Ik heb foto's te zien gekregen van andermans familie die ik nog nooit van mijn leven heb gezien, voetbalwedstrijden en andere willekeurige foto's. Dit is natuurlijk zeer verontrustend en geeft me niet bepaald een veilig gevoel bij het gebruik van iCloud.
De oorzaak van deze problemen is nog niet bekend, waarschijnlijk komt er binnenkort een update voor iCloud voor Windows. #iCloud
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.