geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/watchOS9-icoon.jpg
Waarom AFib History door de FDA werd goedgekeurd
Eén van de opvallende dingen die tijdens de keynote van de WWDC werd aangekondigd was AFib History, waarmee Apple Watch over een periode kan meten of je hart onregelmatig klopt. in het Nederlands noemen we dit hartritmestoornis boezemfibrilleren of atriumfibrilleren.

In dit interview met TechCrunch komen Apple’s Chief Operating Officer Jeff Williams, Vice President of Health Dr. Sumbul Desai en Vice President of Fitness Technologies Jay Blahnik allemaal aan het woord. Daaruit blijkt onder meer waarom de FDA de goedkeuring voor deze functie gaf: Dr. Sumbul Desai vertelt dat in een studie waarbij de Apple Watch vergeleken werd met een door de FDA al goedgekeurd device de afwijking minder dan één procent was.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS9AFibHistoryAppleWatch.jpg
Waarom AFib History door de FDA werd goedgekeurd


Zo’n geschiedenis is belangrijk als je in gesprek gaat met een dokter, want die wil graag weten of er bij boezemfibrilleren sprake is van een probleem dat alleen op dat moment optreedt, of dat het al langer speelt. Apple geeft je daarbij de keuze om het rapport in PDF-formaat te delen, waarbij je zelf kan bepalen welke andere medische details je daaraan toevoegt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS9AFibHistory.jpg
Waarom AFib History door de FDA werd goedgekeurd


In de VS is Apple in nauw contact met organisaties die ervoor zorgen dat artsen op de hoogte zijn van deze nieuwe mogelijkheden, en ze dus sneller serieus zullen nemen.

Jammer genoeg is dat bij ons niet het geval, je zal hier dus mogelijk wat meer moeite moeten doen om een arts te overtuigen van het medische belang hiervan. #AppleWatch #watchOS
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.