geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS15-icoon.jpg
Waarom de herkenning van personen in iOS 15 zoveel beter werkt
Eén van de vele verbeteringen die we binnenkort in iOS 15 en iPadOS 15 gaan zien is het veel beter herkennen van personen in foto’s op je iPhone of je iPad. Hoe dat werkt heeft Apple uitgebreid uit de doeken gedaan in deze blog-post, die eigenlijk voor ontwikkelaars bedoeld is.

De verkorte versie is dat in iOS 15 het machine learning voornamelijk on-device gebeurt, waardoor het sneller is en privacy-gevoelige informatie de devices ook niet verlaat. Daarbij is de Foto’s-app nu in staat om mensen ook te herkennen aan bijvoorbeeld hun lichaamshouding, zodat het in veel gevallen ook werkt met extremere poses, terwijl accessoires worden gedragen die het gezicht gedeeltelijk onzichtbaar maken zelfs als het gezicht helemaal niet zichtbaar is.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS15MachineLearning.jpg
Waarom de herkenning van personen in iOS 15 zoveel beter werkt


Om dit voor elkaar te krijgen wordt nu bij de herkenning van een gezicht ook de vorm van het bovenlijf meegenomen, wat vervolgens gebruikt wordt in de gevallen dat het gezicht  maar gedeeltelijk of zelfs helemaal niet zichtbaar is.

Het effect voor ons is een Foto's-app die veel beter in staat is om de mensen in onze foto's herkennen. #iOS
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: Jurriaan
Leuk. Kunnen we nu ook handmatig gezichten toevoegen? Of is de software dusdanig goed dat veel meer gezichten gevonden worden?
SE2 iOS 14 | Air2 iPadOS 14 | iMac 24” early ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380 | Logitech Folio